(ВІДЕО)Прикордонники Морської охорони Держприкордонслужби затримали рибалок, які порушили державний кордон

НАЗАД
27 серпня 2015 14:36

Учора близько 16.00 катером морської охорони «Балаклава» було виявлено та затримано 5 маломірних плавзасобів, які порушили державний кордон України та здійснювали риболовлю у Виключній

 Учора близько 16.00 катером морської охорони «Балаклава» було виявлено та затримано 5 маломірних плавзасобів, які порушили державний кордон України та здійснювали риболовлю у Виключній (морській) економічній зоні.

Отримавши оперативну інформацію про імовірне здійснення промислу групою рибальських маломірних плавзасобів за межею територіального моря України, черговий катер Одеського загону морської охорони Державної прикордонної служби України негайно вирушив у вказаний район. На відстані 18 морських миль від берега, в районі Дністровської банки було виявлено та зупинено 3 баркаси та 2 моторних човни. Всі плавзасоби мали українську реєстрацію та вийшли з порту «Іллічівськ», але оформлювались для аматорської риболовлі в межах територіального моря України.

Прикордонники Одеського загону оглянули плавзасоби та перевірили документи. За результатами перевірки було виявлено, що квоти аматорського лову суттєво перевищено, а серед 47 рибалок - 5 осіб не мали при собі документів, що посвідчують особу. Всі плавзасоби було затримано та відконвойовано до порту виходу.

З прибуттям до причалу, капітанів рибальських суден притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та державного кордону.

Про порушення правил рибальства проінформовано територіальний відділ рибінспекції, фахівцями якого також складено 6 протоколів про адмінправопорушення, накладено штрафів близько 8 тисяч гривень  та вилучено 30 кг надлишкового вилову бичка чорноморського.

 

Держприкордонслужба ще раз наголошує, що всі виходи маломірних суден та плавзасобів, навіть в межах двомильної зони, повинні здійснюватися виключно із відкритих встановленим чином причалів та із обов’язковим повідомленням найближчого прикордонного підрозділу. Всі особи, які перебувають в контрольованому прикордонному районі повинні мати документи, що посвідчують особу. Вихід на рибний промисел також потребує прикордонного оформлення та відстежується прикордонними підрозділами. На порушників встановлених правил очікує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на суму від 119 до 340 грн. А плавзасобу може бути заборонений вихід у море терміном до 30 діб.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси