(ВІДЕО)Побратими загиблого рік тому старшого лейтенанта Семенова вшанували пам'ять про нього разом з його рідними

НАЗАД
17 лютого 2016 16:18

Сьогодні рівно рік, як загинув герой-прикордонник старший лейтенант В’ячеслав Семенов. Він стійко боронив блокпост «Балу», що на перехресті доріг поблизу населеного пункту Фащ

Сьогодні рівно рік, як загинув герой-прикордонник старший лейтенант В’ячеслав Семенов. Він стійко боронив блокпост «Балу», що на перехресті доріг поблизу населеного пункту Фащівка на Дебальцевському плацдармі.

В цей день понад 50 його бойових побратимів з Могилів-Подільського загону та тих, хто був з героєм до останнього його подиху, прибули на цвинтар, де похований прикордонник. Військовослужбовці зустрілися з рідними та близькими свого товариша, аби пом’янути сміливого захисника рідної землі та віддати шану його подвигу. Деякі з прикордонників завдячують життям В’ячеславу.

Пригадуючи минулорічні події хлопці відмічали, що старший лейтенант В’ячеслав Семенов сам звернувся до командування з пропозицією достроково замінити товаришів, які перебували на «Балу» та декілька днів вели запеклі бої.

Вже перебуваючи на блокпосту та відбиваючи численні атаки терористів, офіцер, задля збереження життя підлеглих, обирав для себе найбільш небезпечні завдання та відстоював необхідність утримання позицій за будь-яких обставин. Під його командуванням прикордонним нарядом було знищено танк, бойову машину піхоти та вантажівку супротивника.

А 17 лютого 2015 року В’ячеслав Анатолійович Семенов внаслідок прямого пострілу танка по позиції, отримав тяжке поранення. Оцінивши обстановку та усвідомивши неможливість подальшого утримання рубежу, він віддав підлеглим бойовий наказ відходити на запасні позиції. При цьому сам залишився на місці, щоб  прикривати відхід. Того ж дня від отриманих поранень офіцер помер, проте його підлеглі завдяки героїчному вчинку командира змогли повернутися живими.

«Він був справжнім офіцером і командиром, - пригадує один з захисників блокпосту прапорщик Олег Вінницький, - підтримував нас і вогнем, і словом, і власним прикладом. Завдяки командиру ми вижили».

Мужність і самовіддані дії виявлені під час виконання військових завдань прикордонники згадуватимуть постійно, а особливо ті, хто завдячують життям героїчному захиснику України. Вічна слава Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси