(ВІДЕО)Депутати Верховної Ради вивчали стан справ на КПВВ «Мар'їнка» та «Новотроїцьке»

НАЗАД
09 квiтня 2016 18:13

7 та 8 квітня в рамках проведення розширеного виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин  з питання моніторингу дотрима

7 та 8 квітня в рамках проведення розширеного виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин  з питання моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях,  та аналізу практики застосування чинного законодавства, члени Комітету відвідали КПВВ "Мар'їнка" та КПВВ  "Новотроїцьке".

Групу депутатів у складі Голови Комітету Григорія Немирі, першого Заступника Голови Комітету Валерія Пацкана, членів Комітету Василя Брензовича, Ірини Суслової і Рефата Чубарова та члена Комітету ВРУ з питань соціальної політики та пенсійного забезпечення Наталію Веселову зустрічали представники Державної прикордонної служби України.

На КПВВ депутати ознайомилися з процедурою перетину лінії розмежування, прикордонники розповіли про проблеми, які виникають у цьому процесі. Голова Комітету Григорій Немиря наголосив на необхідності дотримання прав і свобод громадян України та подякував усім військовослужбовцям за захист Вітчизни.  

Також члени Комітету відвідали Гуманітарно-логістичний центр "Новотроїцьке". Далі, разом з прикордонниками, керівництвом Мар'їнської ВЦА та місцевими жителями провели огляд житлових будинків, які були зруйновані в результаті обстрілів бойовиків.

У ході зустрічі гості побували на крайньому рубежі прикордонників - контрольному посту "Березове". Оглянули фортифікаційні споруди, що знаходяться по периметру контрольного пункту та модулі для несення служби. Обговорили питання безпекової складової особового складу та осіб, які перетинають лінію розмежування у разі раптового загострення обстановки на даному напрямку і також відвідали гуманітарно-логістичний центр, який знаходиться поблизу контрольного пункту.

Крім того в місті Краматорськ Донецької області відбулося розширене виїзне засідання Комітету з питання моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, та аналізу практики застосування чинного законодавства з питань ВПО, в якому взяли участь представники ДПСУ - Директор Департаменту охорони державного кордону генерал-майор Анатолій Махнюк та Перший заступник начальника Східного регіонального управління ДПСУ – начальник оперативно-військового відділу полковник Ігор Левадний.

Члени Комітету заслухали інформацію представників органів виконавчої влади, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, та обговорили питання, пов’язані із законодавчим забезпеченням допомоги внутрішньо переміщеним особам, зокрема, забезпечення прав громадян України, що проживають в районі проведення антитерористичної операції, правовий статус лінії розмежування, забезпечення прав громадян України при її перетині, функціонування КПВВ та ГЛЦ та інші питання.

За результатами засідання  члени Комітету ухвалили рішення створити моніторингову групу у складі народних депутатів України з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції. Група буде займатися вирішенням проблем, про які народні депутати почули під час виїзного засідання Комітету, моніторингом виконання положень закону про захист прав і свобод внутрішніх переселенців.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси