(ВІДЕО) В’ячеслав Семенов - герой, який до останнього боронив блокпост «Балу». СПОГАДИ РІДНИХ ТА ПОБРАТИМІВ

НАЗАД
13 лютого 2016 11:47

Скоро рік подіям на Дебальцевському плацдармі. Тоді під час бойових протистоянь з російськими найманцями військовослужбовці Держприкордонслужби та ЗСУ героїчно боронили блокпост «Балу»,

Скоро рік подіям на Дебальцевському плацдармі. Тоді під час бойових протистоянь з російськими найманцями військовослужбовці Держприкордонслужби та ЗСУ героїчно боронили блокпост «Балу», що на перехресті доріг поблизу населеного пункту Фащівка.

Останній зміні прикордонників на блокпосту дісталося найбільше. Серед них був і старший наряду – заступник начальника прикордонної застави оперативно-бойової прикордонної комендатури «Могилів-Подільський» старший лейтенант В’ячеслав Семенов.

Під командуванням старшого лейтенанта Семенова прикордонним нарядом було знищено танк, бойову машину піхоти та вантажівку супротивника. Втрати у живій силі з боку атакуючих оцінити неможливо.

В’ячеслав завжди був у бою до останнього і беріг своїх людей. Усі його підлеглі повернулися живими, а за це офіцер заплатив найдорожчим – життям.

17 лютого 2015 року внаслідок прямого пострілу танка по позиції, він отримав тяжке поранення. Того ж дня від отриманих поранень офіцер помер. Він поліг смертю героя на бойовому посту, не здавши жодного метра української землі, не відступивши ані на крок.

У В’ячеслава Семенова залишилися дружина та двоє доньок.

Стійкість старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова та його підрозділу викликали глибоку щиру повагу серед українських прикордонників. Дії офіцера є яскравим прикладом особистого героїзму та військової майстерності захисників кордону.

Вже майже рік немає В’ячеслава в живих, проте його мужність і самовіддані дії виявлені під час виконання військових завдань прикордонники згадують постійно, а особливо ті, які завдячують життям героїчному захиснику України.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси