(ВІДЕО) У Харкові викрили лабораторію, де виготовляли синтетичні наркотики

НАЗАД
19 травня 2017 12:45

18 травня, в ході проведення слідчих дій в місті Харків правоохоронці затримали розшукуваного 30-річного злочинця, який переховувався від органів слідства та організував лабораторію по виготовленню наркотиків метамфетаміну високої якості. Свій товар чолов

Учора, 18 травня, в ході проведення слідчих дій в місті Харків правоохоронці затримали розшукуваного 30-річного злочинця, який переховувався від органів слідства та організував лабораторію по виготовленню наркотиків метамфетаміну високої якості. Свій товар чоловік реалізовував контрабандним шляхом до таких країн як США, Німеччина, Швейцарія, Японія, Австралія, Польща, Великобританія, Греція.

Затримання проводилось в рамках проведення оперативно-розшукових заходів офіцерами оперативно-розшукового підрозділу Південного регіонального управління Держприкордонслужби за сприянням прикордонних підрозділів Харкова, у взаємодії з представниками прокуратури Одеської області та Національної поліції України.

Нарколабораторія була обладнана в одній із квартир багатоповерхового будинку, розташованого в самому центрі Харкова. Під час обшуку правоохоронці виявили близько 60 грамів готової продукції, яка була вже розфасована для відправки закордонним замовникам. Також в приміщенні виявлено 20 літрів прекурсорів для виготовлення наркотиків, велика кількість хімічного устаткування, фасувальна апаратура, спеціальні почтові конверти для пакування посилок.

За наявними даними, потужності нарколабораторії дозволяли виробляти щомісячно до 500 грамів метамфетаміну (5 тис. доз), що на «чорному ринку» оцінюється близько у 750 тисяч гривень. 

Відмітимо, що «Лаборант», як його прозвали правоохоронці, професійний хімік за освітою, вже затримувався офіцерами оперативного підрозділу Південного регіонального управління Держприкордонслужби у червні 2016 року. Тоді злочинців затримали в рамках спільно проведеної операції разом з правоохоронцями України, Німеччини та  інших країн ЄС.

Він та його поплічники організували в м. Одесі нарколабораторію, де виготовляли ідентичні наркотики з метою розповсюдження на території України та за її межами. Вказаним особам було обрано міру запобіжного заходу -  арешт. Але згодом запобіжна міра суддею Приморського суду міста Одеси була змінена на грошову заставу. Після внесення якої, підозрюваний зник. У Харкові він мешкав використовуючи чужі підроблені документи.

Контакти між постачальником та замовниками було налагоджено в Інтернет-мережі «Даркнет» («Darknet») (приватна мережа, яка дозволяє встановлювати контакт між довіреними особами). В Україні наркотики розповсюджувались методом закладок з наданням відповідних GPC-координат замовнику.

На даний час особу затримано та доставлено для проведення слідчих дій до міста Одеса.

За вчинені вищевказані злочини українським законодавством передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 12 років. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси