(ВІДЕО) Сергій Рудик: «Прикордонники мають охороняти кордон, а не будувати споруди»

НАЗАД
04 вересня 2017 16:32

Про це сьогодні на прес-конференції в «УКРІНФОРМі» заявив нардеп Сергій Рудик.

Про це сьогодні на прес-конференції в «УКРІНФОРМі» заявив нардеп Сергій Рудик.

Окрім нього в заході взяли участь народні депутати Сергій Шахов, Вікторія Сюмар, Дмитро Лубінець,  Ігор Артюшенко.

Народні обранці поділилися підсумками проведення депутатських канікул у прикордонних областях України, які суходолом і морем межують з державою-агресором.

Депутати розповіли про головні проблеми і зауважили, що  прикордонники роблять важливу роботу і завдання народних депутатів допомагати їм виконувати свої завдання. Окремо народні обранці додали, що прикордонники мають захищати кордон, а не будувати споруди. 

Окрім того, на прес-конференції  говорилося, що не зважаючи на проблеми в КПВВ прикордонники і працівники фіскальної служби роблять й чітко розуміють свою роботу. Під час прес-конференції було обговорено питання проблеми землі на державному кордоні тощо.

Загалом на різних етапах поїздки народні депутати відвідали 4 регіональних управління – Північне, Східне, Азово-Чорноморське та Південне. Вони побували у контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування, у 8 міждержавних, міжнародних та місцевих пунктах пропуску та в 24 прикордонних підрозділах. Також депутати побували в загонах морської охорони відомства, у Харківській та Одеській авіаційних ескадрильях та прикордонній заставі на острові Зміїний.  

За результатами поїздки було створено робочу групу з числа народних депутатів та їх помічників, які напрацювали законодавчі зміни до чинного законодавства України, в тому числі Закону України «Про Державний кордон України», зокрема в частині визначення державного кордону не лише як лінії, але й сиситеми інженероно-технічних споруд для реального захисту кордону та законодавчого закріплення необхідності встановлення українсько-російського кордону, попри те, що демаркація була в односторонньому порядку зупинена Російською Федерацією.

Також були напрацьовані зміни в Законі України  «Про державний бюджет України»  в  частині збільшення видатків  Державній прикордонній службі для реалізації І етапу проекту підвищення щільності охорони державного кордону шляхом створення мобільних польових містечок. Крім того, напрацьовано внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соцільного захисту учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них в частині забезпечення жилою площею та першочергового виділення земельних ділянок, в частині визнання за учасниками бойових дій першочергового права на безоплатне отримання земельних ділянок та встановлення черговості реалізації цього права тощо.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси