(ВІДЕО) Протягом місяця в рамках операції «Кордон -2016» затримано майже 270 порушників кордону та понад 30 незаконних мігрантів

НАЗАД
20 травня 2016 10:42

З 20 квітня цього року Держприкордонслужба розпочала операцію «Кордон-2016». Вона триватиме фактично до кінця року та направлена на пр

З 20 квітня цього року Держприкордонслужба розпочала операцію «Кордон-2016». Вона триватиме фактично до кінця року та направлена на протидію злочинним групам, які займаються організацією каналів переправлення незаконних мігрантів, контрабанди цигарок та іншої протиправної діяльності.

Зараз триває активна фаза операції. У ході оперативно-профілактичних заходів вже затримано 268 порушників державного кордону, 31 незаконного мігранта, ще 847 потенційним нелегальних мігрантів не пропущено в Україну. Крім того, виявлено 86 кг бурштину, 36 одиниць зброї та понад тисячу боєприпасів, 290 тисяч пачок тютюнових виробів і 4,5 тонни спирту. 

Операція проводиться за ініціативи Держприкордонслужби спільно із іншими правоохоронними органами та зацікавленими міністерствами і відомствами. Так, учора в рамках цієї операції та в результаті взаємодії співробітники  Держприкордонслужби та СБУ на кордоні затримали групу нелегальних мігрантів та їх перевізника.  У ході спільних пошукових дій за 700 метрів від державного кордону з Польщею правоохоронці зупинили легковий автомобіль, яким керував 35-річний українець. Окрім нього в салоні перебували чоловік, жінка та 4-річна дитина. Затриманими, які хотіли потрапити до Польщі, а далі до інших країн Євросоюзу, виявились 25-річний громадянин Туреччини та його 27-річна дружина з донькою – громадяни Російської Федерації (вихідці із Чечні). Далі з’ясувалось, що чоловік має подвійне громадянство, оскільки серед його речей було знайдено внутрішній та закордонний російські паспорти. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси