(ВІДЕО) Прикордонники використовують сучасну систему повітряного моніторингу для контролю за польотами авіації в прикордонній смузі

НАЗАД
04 серпня 2016 11:39

У Держприкордонслужбі функціонує сучасна система повітряного моніторингу, яка дозволяє здійснювати дистанційний контроль за польотами авіації в прикордонній смузі.

У Держприкордонслужбі функціонує сучасна система повітряного моніторингу, яка дозволяє здійснювати дистанційний контроль за польотами авіації в прикордонній смузі. У ході виконання завдання по забезпеченню контролю за польотами до чергового авіадиспетчера Головного центру управління службою Держприкордонслужби в цілодобовому режимі надходить планова інформація про польоти повітряних суден, які зареєстровані та своєчасно подали заявки на польоти до Украероцентру. За допомогою радіолокаційного моніторингу інформація виводиться також безпосередньо на монітор для візуального спостереження та контролю за польотами повітряних суден.

При виведенні планової повітряної обстановки  у чергового авіадиспетчера центру управління служби на моніторі відображаються всі плани польотів, які були подані власниками повітряних суден завчасно напередодні запланованих польотів. За поданими планами можна визначити тип повітряного судна, місце (аеродром) зльоту та посадки, час зльоту, орієнтовний час посадки, а також маршрут та мету польоту. При виведенні радіолокаційної повітряної обстановки на моніторі в реальному часі відображається також фактичний політ повітряних суден.

За допомогою автоматизованої системи авіаційного забезпечення спеціалістами Головного центру управління службою контролюються польоти літаків прикордонної авіації, зокрема сучасних легких літаків «Даймонд», які забезпечують повітряне патрулювання, а також відслідковуються усі повітряні судна, які планують свою льотну діяльність у контрольованій прикордонній смузі.

Зазначена система дає можливість підтвердити інформацію, у разі спостереження повітряної цілі прикордонними нарядами.     

 З початку року оперативними черговими за напрямком авіації направлено близько 50 сповіщень до  Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, по 2 з них проводиться розслідування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси