(ВІДЕО) Прикордонники пілотного проекту «Нове обличчя кордону» завершили навчання та направляються до місць несення служби

НАЗАД
21 жовтня 2015 10:37

В Навчальному центрі Державної прикордонної служби України, що поблизу Черкас відбувся випуск прикордонників, які були відібрані в рамках конкурсу «Нове обличчя кордону».

В Навчальному центрі Державної прикордонної служби України, що поблизу Черкас відбувся випуск прикордонників, які були відібрані в рамках конкурсу «Нове обличчя кордону».

Пілотний проект на базі окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» започатковано в рамках реформування органів та підрозділів Державної прикордонної служби України. Участь в конкурсі міг взяти будь-який військовослужбовець відомства. Вже під час відбору свої заявки подали 373 прикордонники. З цієї кількості кандидатів комісією були відібрані 160 військовослужбовців. Зазначимо, що серед основних вимог до кандидатів було вільне володіння державною мовою, знання іноземної мови, психологічна стійкість та  фізична підготовка. В подальшому до участі в конкурсі у інших підрозділах органів охорони кордону запрошуватимуться усі бажаючі, хто відповідатиме кваліфікаційним умовам.

Вже на базі Навчального центру кандидати пройшли додаткову 2-х місячну підготовку за фахом. В основу навчання було покладено практичні заняття. Підготовка полягала у вивченні особливостей організації та несення служби, підвищенні рівня володіння іноземною мовою, розвитку професійних навичок. Крім того, під час занять прикордонники тренувалися діяти у кризових ситуаціях та вивчали антикорупційне законодавство задля недопущення протиправної діяльності. Під час таких занять моделювались типові ситуації, які пов’язані з повсякденною діяльністю прикордонників.

До підготовки персоналу долучилися і спеціалісти з міграційних питань США, Німеччини, прикордонної служби Естонії та представники Консультативної Місії ЄС. Залучення іноземних інструкторів, з-поміж іншого, також сприяло вдосконаленню англійської мови прикордонників.

Свою подальшу службу учасники вже продовжать в підрозділах окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», зокрема, що здійснюють охорону кордону в аеропортах Жуляни та Гостомель. На випускників пілотного проекту покладено відповідальне завдання – стати обличчям оновленої Державної прикордонної служби України. Вже найближчим часом досвід підготовки персоналу в рамках пілотного проекту буде поширено й на інші органи охорони кордону відомства.

Також сьогодні в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України пройшов випуск і курсантів відділу підготовки молодших спеціалістів. 143 військовослужбовці отримали свідоцтво про закінчення навчального закладу  за спеціальністю «Молодший інспектор прикордонної служби».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси