(ВІДЕО) Подружжя із Києва їхало «піднімати» науку та техніку Росії, а двоє харків’ян - військову промисловість сусідньої країни

НАЗАД
24 вересня 2015 13:13

Двом спробам незаконного переміщення через кордон товарів подвійного призначення запобігли прикордонники Чернігівського та Харківського загону спільно зі

Двом спробам незаконного переміщення через кордон товарів подвійного призначення запобігли прикордонники Чернігівського та Харківського загонів спільно зі співробітниками СБУ.

Учора під час здійснення спільних оперативно-розшукових  заходів у  залізничному пункті пропуску «Горностаївка» прикордонники відділу «Добрянка» Чернігівського загону, за інформацією і за участю співробітників СБУ, та спільно з працівниками митниці виявили товари подвійного призначення.

Вивезти товари поїздом «Київ–Санкт-Петербург» намагалися двоє пасажирів, громадян України. Затримані, які виявились подружжям, везли у своїх сумках 10 радіодеталей – комплектуючих до радіотелескопів. У ході спілкування стало відомо, що ці деталі вони везуть в Росію з метою подальшого їх використання в галузі науки та техніки.

Стосовно громадян  внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, радіодеталі вилучено, осіб, жителів Києва, через державний кордон не пропущено та з метою встановлення походження виявлених деталей передано співробітникам СБУ.

А на Харківщині, отримавши оперативну інформацію про можливе переміщення товарів подвійного призначення через державний кордон, спільною міжвідомчою групою затримано двох громадян України. Жителі прикордоння на автомобілі «Фольксваген-транспортер» намагались перемістити через державний кордон вузли та агрегати до системи гідрокомпаса «1 Г-17». Порушників затримали на гарячому – під час завантаження товару у транспортний засіб за 1,5 кілометри від кордону на околиці н.п. Токарівка.

Стосовно затриманих співробітники Держприкордонслужби також внесли відомості до ЄРДР. Порушників передано представникам СБУ. 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси