(ВІДЕО) На Одещині затримали 3 тонни спирту та сигарети на більш ніж 1 мільйон гривень

НАЗАД
04 березня 2016 13:32

На ділянці Південного регіонального управління Держприкордонслужби триває системна та копітка робота з протидії контрабандним проявам та незаконному переміщенню підакцизних товарів через кордон. Викривати

На ділянці Південного регіонального управління Держприкордонслужби триває системна та копітка робота з протидії контрабандним проявам та незаконному переміщенню підакцизних товарів через кордон. Викривати протиправні схеми вдається завдяки активній роботі співробітників оперативних прикордонних підрозділів.

Цієї ночі в рамках тісної взаємодії співробітників прикордонного відомства з іншими правоохоронними органами та представниками громадських організацій вдалося викрити чергові великі партії контрабандних сигарет та спирту.

Інформацію про контрабандні сигарети під виглядом поштових вантажних перевезень отримали оперативники Котовського прикордонного загону та  негайно організували співпрацю з  Національною поліцією, фіскальною службою та СБУ. За деякий час вантажівку «МАН» одного з поштових перевізників спинили на трасі «Київ-Одеса», а на підставі ухвали суду розпочався огляд. Під час перевірки були виявлені 120 коробів (понад 63 тисячі пачок) цигарок відомих брендів без марок акцизного збору України. Іноземні тютюнові вироби марок «Marble», «Gold Mont»  «Mond», «Dubao», переважно швейцарського та італійського виробництва,  виробництва на більш ніж 1 мільйон гривень вилучено. Правоохоронці з’ясували, що дана партія сигарет транспортувалась з одеського регіону до західного кордону України для подальшого незаконного переміщення до країн Західної Європи. Тривають слідчі дії.

Відмітимо, що контрабандні сигарети під виглядом поштових вантажних перевезень вже затримували всередині лютого. Тоді за інформацією про незаконний обіг сигарет від оперативників Котовського прикордонного загону вилучили 58 пакунків сигарет виробництва Швейцарії марки «Ашима», а також більше 720 літрів контрафактних спиртних виробів, які теж знаходилися у відправленнях. Сигарети мали доправити з  Одеси в західні регіони України, зокрема Чернівці та Ужгород. Сума оцінки конфіскату сягала більше 600 тисяч гривень.

Крім того, на Одещині спільна міжвідомча група, до якої увійшли прикордонники Котовського загону, представники УСБУ, фіскальної служби та одного з громадських об’єднань, виявила 3 тонни спирту в населеному пункті Великоплоське. На чергову партію алкоголю не було жодних документів щодо його приналежності та походження. Везли спирт мікроавтобусом «Мерседес-Спринтер» української реєстрації, який затримали за 5 км від держрубежу. У ході огляду транспортного засобу всього було виявлено 100 каністр з алкогольною рідиною. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси