(ВІДЕО) На Одещині прикордонники затримали браконьєрів з уловом чорноморського калкану

НАЗАД
17 травня 2016 16:14

Прикордонники Ізмаїльського загону у взаємодії з Одеським загоном морської охорони затримали чотирьох браконьєрів, які промишляли чорноморським калканом поблизу острова Зміїний.

Учора, прикордонники Ізмаїльського загону у взаємодії з Одеським загоном морської охорони затримали чотирьох браконьєрів, які промишляли чорноморським калканом поблизу острова Зміїний.

Невідомий плавзасіб прикордонники виявили за три милі від острова. Через те, що на запити охоронців кордону по радіостанції маломірне судно не відповідало, було вислано катер морської охорони разом із групою реагування від відділу «Вилкове». Паралельно прикордонним підрозділом, що дислокується на острові Зміїний, відстежувався рух маломірного судна за допомогою радіолокаційної станції.

Невдовзі, за 10 миль від Зміїного, порушників зупинили. Останні здійснювали лов риби на човні типу «Тунець» у заборонений для цього період. За результатом перевірки – жоден з чотирьох осіб, які перебували в плавзасобі, не мав при собі документів, що посвідчують особу. Вихід човна за 2-мильну зону був організований без повідомлення адміністрації причалу та найближчого прикордонного підрозділу. Крім того, в човні було виявлено 1,5 км сіток та майже три десятки чорноморського калкану.

По даному факту було поінформовано Кілійське відділення нацполіції. Рибу, знаряддя лову та плавзасіб правоохоронцями вилучено до рішення  суду. Попередня сума завданого збитку державі склала більше 21 тисячі гривень.

За порушення природоохоронного законодавства та правил прикордонного режиму на браконьєрів складені процесуальні документи.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси