(ВІДЕО) На кордоні в південному регіону збільшена кількість мобільних кінологічних груп

НАЗАД
13 травня 2016 13:15

Протягом тижня для посилення охорони кордону на ділянці відповідальності Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України проводя

Протягом тижня для посилення охорони кордону на ділянці відповідальності Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України проводяться цільові локальні дії кінологів.

У пунктах пропуску та на найбільш загрозливих напрямах збільшена кількість мобільних кінологічних груп зі службовими собаками, які натреновані на пошук зброї, вибухівки боєприпасів та наркотиків. 

Не зважаючи на сучасні технічні засоби, службові собаки, завдяки своїм природним якостям та тренуванню, залишаються ефективними помічниками в охороні державного кордону. Вони успішно допомагають протидіяти незаконному переміщенню через кордон небезпечних речовин та зброї, а також виявляти порушників й запобігати переміщенню через кордон контрабандних товарів та наркотичних засобів.

Нагадаємо, що у лютому цього року прикордонний пес в міжнародному аеропорту «Одеса» виявив партію кокаїну, який правопорушник намагався перемістити під виглядом цукерок.  

Також зазначимо, що всього з початку року за допомогою службових собак на ділянці кордону в південному регіоні було виявлено близько 100 одиниць зброї та боєприпасів, 7 кілограмів вибухових та 6 кілограмів наркотичних речовин. Крім того кінологи Південного регіонального управління з допомогою службових собак затримали 36 правопорушників та контрабандного товару на 16 мільйонів гривень.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси