(ВІДЕО) На Харківщині виявили двох прикордонників, які зловживали службовим становищем за неправомірну вигоду

НАЗАД
22 жовтня 2015 13:50

У Державній прикордонній службі щоденно ведеться посилена робота підрозділів внутрішньої безпеки щодо запобігання зловживанням серед персоналу. І незалежн

У Державній прикордонній службі щоденно ведеться посилена робота підрозділів внутрішньої безпеки щодо запобігання зловживанням серед персоналу. І незалежно від посади та звання, у разі виявлення ознак корупційних правопорушень, особи притягуються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

Так, учора співробітники СБУ і внутрішньої та власної безпеки Харківського загону Держприкордонслужби затримали одного з військовослужбовців відділу «Харків» за отримання неправомірної вигоди. Під час оформлення пасажирів потягу «Москва-Кривий Ріг» старший сержант, який був у складі прикордонного наряду, отримав грошову винагороду у сумі 100 доларів США. Кошти були помічені флуоресцентною фарбою. Військовослужбовець отримав їх за пропуск громадянина Азербайджану, який порушив встановлений термін перебування в Україні.

Також через декілька годин поблизу управління Харківського прикордонного загону співробітники СБУ у взаємодії із ВВБ Держприкордонслужби за підозрою у скоєнні злочину за статтями 332, 368 ККУ затримали ще одного військового. У ході огляду його автомобіля виявили паспортні документи та незаповнені міграційні картки.

Попередньо встановлено, що затримані військовослужбовці причетні до незаконного переправлення іноземців через державний кордон.

По даних фактах призначені службові розслідування. Прикордонників усунуто від виконання службових обов’язків. Тривають слідчі дії.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян, не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями. А у разі вимагання від вас хабара, ні в якому разі не погоджуйтеся і одразу телефонуйте на гарячу лінію «Довіра» за номером телефону (044)527-63-63, аби запобігати таким ганебним вчинкам. Також нагадаємо, що за отримання хабара, як і за спробу дачі, передбачена кримінальна відповідальність. 

 

ВІДЕО СЛУЖБИ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси