(ВІДЕО) Морські прикордонники навчалися надавати першу медичну допомогу та врятували людину в повсякденному житті

НАЗАД
26 квiтня 2016 08:31

Протягом минулого тижня, за ініціативи військовослужбовців Одеського загону морської охорони, які побували у зоні АТО, проводився тренінг з тактичної меди

Протягом минулого тижня, за ініціативи військовослужбовців Одеського загону морської охорони, які побували у зоні АТО, проводився тренінг з тактичної медицини (ТЕСС - Tactical Emergency Casualties Care) для всього особового складу підрозділу.

Тренінг відбувся за підтримки одеських волонтерів та одного з благодійних фондів. До навчань залучалися кращі фахівці – інструктори Тренінгового центру «FAST», які спеціалізуються на так званій медицині «бойових умов».

Під час занять морські прикордонники мали можливість прослухати теоретичний курс, а засвоєні знання та навички кожен мав змогу проявити  під час практичних занять, які відбувалися на кораблі. За легендою навчань, на кораблі морської охорони стався вибух, під час якого є поранені. Під справжнім рясним дощем, який тільки ускладнив завдання, морські прикордонники відпрацьовували дії, що максимально були наближені до бойових.  Аби знайти поранених, необхідно було швидко розподілитися та оглянути всі приміщення плавзасобу, оглянути людей й надати їм першу медичну допомогу. Після чого було відпрацьовано евакуацію «поранених» з пошкодженого корабля на бортовий човен. Наприкінці практичних занять було проаналізовано всі недоліки, які обов’язково будуть в подальшому ще відпрацьовуватись додатково.  

Варто зауважити, що відразу після занять з тактичної медицини, один із учасників тренінгу, старший матрос Анатолій Андоній, коли повертався додому випадково став свідком дорожньо-транспортної пригоди та врятував людині життя.

Прикордонник кинувся на допомогу жінці, яка потрапила під колеса легковика, водій якого від заподіяного сам перебував у шоковому стані й не міг адекватно діяти. Оперативно оглянувши потерпілу, прикордонник встановив, що жінка не дихає, обличчя розбите, і що є, ймовірно, інші травми. З’ясувавши, чи немає серед перехожих фахового лікаря, доручив їм викликати «швидку», а сам негайно розпочав надання першої необхідної допомоги. У результаті вмілих реанімаційних дій жінка прийшла до тями, але за зовнішніми ознаками мала розрив легень. Прикордонник грамотно зупинив кровотечу, наклав герметичну пов'язку та підтримував постраждалу до прибуття карети швидкої допомоги.

За висновком лікарів швидкої допомоги, які прибули на виклик, - саме якісна та вчасна перша допомога Анатолія допомогла жінці вижити. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси