(ВІДЕО) У Польщі медики Держприкордонслужби України взяли участь у спільному навчанні з порятунку життя дітей

НАЗАД
19 грудня 2016 07:54

У Польщі завершилися масштабні міжнародні навчання з порятунку життя дітей (PALS). Медики українського прикордонного відомства брали в них участь разом з представниками Повітряної рятувальної служби та Міністерства охорони здоров'я Республіки Польща.

У Польщі завершилися масштабні міжнародні навчання з порятунку життя дітей (PALS). Медики українського прикордонного відомства брали в них участь разом з представниками Повітряної рятувальної служби та Міністерства охорони здоров'я Республіки Польща.

На запрошення Льотної медичної допомоги Республіки Польща вперше, окрім медиків Львівського клінічного госпіталю, у навчаннях взяли участь медики Центрального і Одеського клінічних госпіталів, Національної академії Держприкордонслужби, Харківської окремої авіаційної ескадрильї Державної прикордонної служби України.

Навчання проводились на базі Празького медичного центру. Всі учасники були розподілені по групах у складі 4 осіб під керівництвом інструкторів з медичного рятівництва.

Тренінги та практичні заняття проводились за напрямками - невідкладна медична допомога дітям та дорослим в різних ситуаційних задачах, утоплення та гіпертермія, гостра серцево-легенева недостатність і особливість медичної допомоги дітям в різних вікових категоріях. Також були розглянуті усі можливі варіанти електрокардіограм при невідкладних станах.

Під час навчань медики проводили розрахунків дитячих доз по віку і маси тіла для призначення препаратів. За допомогою сучасного дефібрилятора учасники навчань вчилися швидко і якісно надавати невідкладну медичну допомогу з можливістю кардіоверсії і кардіостимуляції. Варто зазначити, що саме такого типу дефібрилятор подарований нещодавно однією з медичних польських фірм Львівському клінічному госпіталю Державної прикордонної служби України.

За результатами навчання учасники отримали відповідні сертифікати, а також була досягнута попередня домовленість про відвідування інструкторами з медичного рятування Республіки Польща Національної академії Державної прикордонної служби України для проведення курсантам та викладачам тренінгів з медичного рятування та надання першої медичної допомоги.

Участь медиків Державної прикордонної служби України у подібних заходах дозволяє їм підвищувати власну професійну майстерність та приймати правильні рішення в складних ситуаціях, підвищує авторитет медицини Державної прикордонної служби України в медичному просторі України і за кордоном, дозволяє налагодити взаємовигідну співпрацю медиків двох сусідніх країн. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси