(ВІДЕО) Комітет Верховної Ради України проінспектував інженерно-технічне облаштування державного кордону з РФ

НАЗАД
08 липня 2017 13:12

Комітет Верховної Ради з інформатизації та зв’язку на чолі з народним депутатом України Олександром Данченко проінспектував інженерно-технічне облаштування державного кордону з РФ в Харківській області.

Комітет Верховної Ради з інформатизації та зв’язку на чолі з народним депутатом України Олександром Данченко проінспектував інженерно-технічне облаштування державного кордону з РФ в Харківській області.

У ході роботи група народних депутатів відвідала нещодавно відкритий в рамках інженерно-технічного облаштування державного кордону відділ прикордонної служби «Тополі», ознайомилась з побутом та умовами служби прикордонників, а також інтегрованою системою «інтелектуального кордону».

На ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Жовтнене» депутати проінспектували необлаштовану в інженерно-технічному відношенні ділянку кордону, ознайомились з проблемами, які постали перед прикордонниками через не облаштованість ділянки належним чином. Депутати переконалися, що одними з основних причин, які сповільнюють реалізацію проекту, залишаються належне фінансування та не вирішення «земельних питань».

Відвідавши відділ прикордонної служби «Дергачі», делегація на свої очі побачила можливості роботи «інтегрованої системи охорони державного кордону», яка включає в себе конструктив у вигляді протитранспортного рову, валу, мультисенсорної системи, відеоспостереження за ділянкою, що охороняється, через Центр управління службою, а також таким новим елементом охорони державних рубежів, як використання безпілотних літальних апаратів, обладнаних відеокамерами.

«Під час цієї поїздки ми для себе розвінчали всі міфи щодо відсутності необхідності системи «інтелектуального кордону». Я побачив найсучасніше обладнання, яке складається з багатьох частин, а не тільки протитанкового рову. Я буду намагатися донести до Уряду, що цей проект необхідно закінчили в найближчі терміни», - заявив Олександр Данченко. (Синхрон 1, 3 хв.)

 «Суверенітет будь-якої держави починається з демаркації та обладнання державного кордону. На жаль, зараз ми з прикордонною службою видужуємо те, що повинні були зробити ще 25 років тому. Важливо сказати, що всі інженерні роботи залежать від погодно-кліматичних умов. Будівельний період триває недовго, тому всі ці роботи треба продовжувати вже зараз. Тому треба провести певні процедури, які займають деякий час. Сподіваюсь, що Верховна Рада розгляне питання щодо фінансування проекту вже наступного тижня», - зазначив народний депутат України Роман Семенуха. (Синхрон 2, 3 хв. 44 сек.)

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси