(ВІДЕО) Громадяни не полишають спроб підкупу прикордонників, одна з останніх «пропозицій» - 200 доларів США

НАЗАД
09 лютого 2017 12:31

Незважаючи на постійні звернення Держприкордонслужби до громадян припинити спроби підкупу прикордонників та не намагатися впливати на рішення охоронців кордону, багато громадян не полишають таких намірів, в тому числі й іноземні громадяни.

Незважаючи на постійні звернення Держприкордонслужби до громадян припинити спроби підкупу прикордонників та не намагатися впливати на рішення охоронців кордону, багато громадян не полишають таких намірів, в тому числі й іноземні громадяни. Нагадаємо, що протягом минулого року зафіксовано більше 1 тисячі спроб підкупу прикордонників.

Вже сьогодні черговий намір дати охоронцю кордону хабар був припинений в пункті пропуску «Краківець», що на кордоні з Польщею. Неправомірну вигоду пропонував громадянин України. За 200 доларів США він планував, щоб прикордонник зі складу наряду вніс до бази даних транспортний засіб, на який у чоловіка були відсутні документи на право керування та яким він їхав в Україну.

Інший чоловік, який вважав, що хабарем йому вдасться вирішити будь-які питання, перетинав кордон в пункті пропуску «Дякове» на Закарпатті. Він запропонував прикордонникам Мукачівського загону 30 євро за безперешкодний пропуск через державний кордон, оскільки не мав страхового полісу на транспортний засіб. 26-річний громадянин Румунії на таку пропозицію отримав від прикордонників категоричну відмову.

По даним випадкам направлено інформування про виявлення кримінальних правопорушень за ст. 369 КК України та повідомлено співробітників поліції. Звертаємо увагу всіх громадян, що кримінальна відповідальність передбачена не лише за отримання хабара, а й за його надання.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси