(ВІДЕО) 350 курсантів-прикордонників, які успішно склали іспити, розпочали первинну підготовку

НАЗАД
02 серпня 2017 11:37

Учора на польовому центрі забезпечення навчального процесу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького для курсантів першого курсу, набору 2017 року, розпочато первинну військову-прикордонну підготовку.

Учора на польовому центрі забезпечення навчального процесу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького для курсантів першого курсу, набору 2017 року, розпочато первинну військову-прикордонну підготовку.

У  цьому році право одягнути однострій прикордонника та стати повноправними членами великої курсантської сім’ї Національної академії здобули 350 вступників загальноосвітніх навчальних закладів України та військовослужбовців за контрактом Державної прикордонної служби України, в тому числі і 25 дівчат.

Традиційно військова-прикордонна підготовка проводиться на базі польового центру забезпечення навчального процесу академії. Майбутніх офіцерів навчать відпрацьовувати алгоритм ведення тактичних дій під час умовного наступального й оборонного бою. Вони отримають знання з питань вогневої, фізичної, інженерної, топографічної, стройової та гуманітарної підготовки.

«На сьогодні Національна академія є провідним вищим військовим навчальним закладом нашої держави, яка забезпечує елітну підготовку найбільш освічених, мотивованих фахівців нової генерації, тому й не дивно, що цьогоріч конкурс на вступ був досить високим. Наша головна мета була набрати на навчання до академії лише найкращих та тих, хто дійсно гідний стати офіцерами Держприкордонслужби України, і ми цього досягли», – зазначив ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук під час зустрічі з курсантами першого курсу - поточного року набору.

Також він наголосив, що «для того, щоб стати справжніми фахівцями своєї справи, ви повинні гідно вчитися та оволодівати майбутньою професією на високому рівні. Попереду у вас нелегкі роки навчання, а в подальшому - відповідальна і почесна служба в підрозділах охорони державного кордону нашої незалежної держави».

Варто зауважити, що персонал Національної академії Державної прикордонної служби України вирішив ряд складних завдань, спрямованих на подальше підвищення якості підготовки офіцерських кадрів для органів охорони державного кордону України та впровадив в навчальний процес інноваційні технології навчання,  зокрема щодо практичної підготовки слухачів і курсантів академії з метою забезпечення їх готовності до дій в умовах різкої зміни обстановки, готовності їх до самозахисту та застосування сили за різних обставин  та локалізації конфліктних ситуацій на державному кордоні.

Також ректор академії побажав усім курсантам першого курсу, набору 2017 року, впевненості та максимальної самовіддачі, адже для більшості цей крок – це екзамен на мужність, зрілість та подолання першої сходинки до офіцерських зірок.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси