(ВІДЕО) Українська громада міста Рочестер передала прикордонникам медобладнання на майже 600 тисяч гривень

НАЗАД
03 березня 2016 15:14

У Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота від української громади міста Рочестер штату Нью-Йорк, що у США, передали благоді

У Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота представники ГО «Наш батальйон», координатором якої є В’ячеслав Скічко, від української громади міста Рочестер штату Нью-Йорк, що у США, передали благодійну допомогу у вигляді медичного обладнання. Серед переданого гуманітарного вантажу були хірургічні інструменти, джгути, перев’язувальні матеріали, бандажі та медичний інвентар на загальну суму близько 600 тисяч гривень. 

 Начальник медико-санітарної частини Юрій Петруник подякував українській діаспорі за турботу та піклування про рідну землю та українців, які не шкодуючи свого життя стали на її захист. Також прикордонник зазначив, що більшу частину медобладнання  відразу буде направлено в госпіталі Державної прикордонної служби та в підрозділи, які перебувають в районі проведення АТО. 

Варто додати, що це не перша допомога прикордонникам, яка надходила від українців з міста  Рочестер. У 2015 році українська громада цього міста зібрала кошти на лікування старшого прапорщика Олександра Ходоса, який в серпні 2014 року під час виконання завдання з охорони державного кордону на сході держави, отримав вогнепальне осколкове поранення голови.

Загалом до проекту ROC Maidan при Українському культурному центрі міста Рочестер під керівництвом Володимира Павлюкa, який особисто займався збором обладнання на запит від українських лікарень, долучилися близько 15 тисяч українців, низка церков та громадських організацій міста.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси