«Відчуття, коли ти звільняєш землю від загарбників не можливо передати словами» – прикордонник з позивним Циган

НАЗАД
10 грудня 2022 11:41

Він був одним із перших, хто зголосився їхати на Схід. За плечима прикордонника понад 20 років служби та бойовий досвід. З початком повномасштабного вторгнення він прийняв рішення вирушити в зону бойових дій.

З червня по жовтень підрозділ, командиром відділення якого був Циган, виконував бойове завдання на Донеччині. Отримавши наказ, бійці переправилися через річку Сіверський Донець і закріпились на визначеному рубежі у Святогірську. Надійно утримуючи цю лінію фронту побратими забезпечили прохід підрозділів ЗСУ в напрямку Лиману.

Завдяки умілим та майстерним діям Сил оборони країни окупантів було вибито з нашої землі. На звільнених територіях наших Захисників радісно зустріли місцеві жителі.

«Люди дуже зраділи, щиро дякували та не стримували сліз. Ми намагались якомога більше допомогти місцевим, доставляли харчі, ліки, надавали медичну допомогу, наймолодших пригощали солодощами. Слова вдячності місцевих жителів та дитячі посмішки ми пам’ятатимемо усе життя, це неймовірні враження…», – пригадує прикордонник.

Нині підрозділ Цигана повернувся зі сходу на ротацію. Зі щирими обіймами прикордонника зустріли дружина та троє дітей, а найбільше на батька чекав наймолодший 5-річний Кирило.

За вагомий внесок у справу забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності України в умовах воєнного стану, самовіддану службу та високий професіоналізм прикордонника нагороджено відзнаками Міністерства оборони «Знак пошани» та Міністерства внутрішніх справ України «За відзнаку в службі».

Пишаємось нашими Героями!

Героям Слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси