Відбулась чергова тристороння зустріч представників аналітичних підрозділів прикордонних відомств України, Польщі та Білорусі

НАЗАД
08 травня 2018 13:44

Під час зустрічі учасники проаналізували обстановку на спільних ділянках кордону у минулому році та спрогнозували можливий її розвиток у 2018 році.

В рамках реалізації завдань, визначених Планом заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами та протокольних домовленостей про обмін інформацією з 7 по 8 травня 2018 року у м. Отвоцк, Республіка Польща, відбулась чергова тристороння зустріч представників аналітичних підрозділів прикордонних відомств України, Польщі та Білорусі.

Під час зустрічі учасники проаналізували обстановку на спільних ділянках кордону у минулому році та спрогнозували можливий її розвиток у 2018 році.

За результатами аналізу констатовано, що обстановка на спільних кордонах залишається контрольованою, а основною загрозою прикордонній безпеці визнано незаконне переміщення наркотичних засобів, сигарет та бурштину.

Крім того, прикордонні аналітики зазначили, що набирає обертів хвиля правопорушень, пов’язаних із переміщенням з країн ЄС транспортних засобів, які мають проблеми із законом.

Водночас, прикордонники підкреслили важливість проведення такого виду заходу, який не тільки зміцнює фундамент міжвідомчої співпраці, а й дає можливість спрогнозувати ситуацію на кордонах та своєчасно протидіяти загрозам.

Варто нагадати, що цей тристоронній формат співробітництва було започатковано у 2016 році у м. Брест, Республіка Білорусь.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси