Від рентгенівського сканера нічого не приховаєш

НАЗАД
30 червня 2023 15:25

Порушника, який намагався незаконно вивезти з України товари, зупинили прикордонники Чернівецького загону в пункті пропуску «Мамалига».

Громадянин Молдови повертався додому з України на власному автомобілі Ауді. Під час огляду транспортного засобу прикордонники виявили приховані в ніші для інструменту багажного відділення дієтичні добавки.

Спільна прикордонно-митна оглядова група надалі вирішила оглянути автівку ретельніше. Для цього прикордонники використали ручний рентгенівський сканер «Videray», за допомогою якого в конструктивних порожнинах дверей також знайшли приховані дієтичні добавки та фітопрепарати українських виробників.

Через приховані 120 упаковок препаратів, громадянину Молдови довелося далі подорожувати пішки, адже автівку у нього вилучили.

Вилучений товар та Ауді оцінили у 160 тис. грн.

Зауважимо, що ручні рентгенівські сканери зворотного розсіювання «Videray PX1» Державна прикордонна служба України отримала у рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні – Стійкість» за фінансової підтримки Європейського Союзу, виконавцем якого виступає Міжнародний центр розвитку міграційної політики. Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси