Вічна шана Герою! На Сумщині родині полеглого воїна-прикордонника вручили орден «За мужність»

НАЗАД
15 сiчня 2023 11:15

Днями начальник 5 прикордонного загону полковник Віктор Луцков вручив дружині та рідним майстер-сержанта Владислава Федченка державну нагороду.

«Прийміть цю нагороду, вона, на жаль, не поверне чоловіка, але це відзначить його звитягу за волю, за перемогу, за Україну! Він віддав найцінніше – своє життя!» - зазначив Віктор Луцков.

Начальник загону висловив слова вдячності та підтримки рідним полеглого воїна та запевнив у наданні всебічної допомоги на майбутнє.

15 червня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України прикордонник Владислав Федченко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Наказом Голови Держприкордонслужби України штаб-сержанту Владиславу Федченку присвоєно військове звання «майстер-сержант», посмертно.

У перший же день повномасштабного підлого і підступного вторгнення російських військ в Україну штаб-сержант Владислав Федченко у складі зведеного загону прикордонників з Сумщини вибув для захисту й оборони міста Чернігова.

Охоронці кордону, перебуваючи під численними масованими авіаційними, артилерійськими та мінометними обстрілами, гідно давали відсіч російським окупантам, які постійно намагалися прорвати позиції наших захисників.

14 березня 2022 року під час чергового ракетно-артилерійського удару по позиції прикордонників штаб-сержант Владислав Федченко отримав поранення несумісні з життям.

У Владислава залишилися дружина та двоє синів.

Вічна пам’ять і слава Владиславу Федченку та усім загиблим захисникам України!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси