Вічна шана героям-прикордонникам...

НАЗАД
16 листопада 2022 16:57

Державні нагороди родинам полеглих моряків-прикордонників – капітана 2 рангу Владислава ПАХОЛІВЕЦЬКОГО та старшого матроса В’ячеслава ПРОЦАКА вручили у Білгород-Дністровському.

Нагороди отримали рідні полеглих українських захисників.

Прикордонники разом з товаришами по зброї героїчно боронили місто Маріуполь, незважаючи на постійне використання ворогом авіації, корабельної та ствольної артилерії, танків та іншого озброєння. Протягом тривалого часу в умовах повного оточення мужньо стримували та відбивали вогневі атаки противника.

На жаль, 7 квітня  капітан 2 рангу Владислав ПАХОЛІВЕЦЬКИЙ загинув під час виконання бойових завдань. А за кілька тижнів, під час бойового чергування на території комбінату «Азовсталь», куля снайпера обірвала життя й старшого матроса В’ячеслава ПРОЦАКА.

За особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України від 24 травня 2022 року Владислава ПАХОЛІВЕЦЬКОГО та В’ячеслава ПРОЦАКА нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Вічна пам’ять і слава Героям. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси