Вічна пам’ять герою-прикордоннику Михайлу КАБАКУ

НАЗАД
02 серпня 2021 15:50

Сьогодні у меморіальному комплексі «Зала пам’яті», що у Києві, військовослужбовці Держприкордонслужби, рідні та близькі вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблого героя-прикордонника Михайла КАБАКА.

Старший сержант КАБАК Михайло Григорович у червні 2014 року був направлений на схід України для виконання завдань з посилення охорони та оборони державного кордону. Виконував завдання з запобігання незаконному переміщенню через державний кордон України організованих злочинних угруповань, зброї та здійснення інших протиправних дій на державному кордоні в районі пункту пропуску через державний кордон України «Довжанський». У складі підрозділу  тривалий час стримував численні напади незаконних збройних формувань на позиції Державної прикордонної служби України.

2 серпня цього ж року під час запеклого бою за пункт пропуску «Довжанський» він пробирався через ліс разом з побратимами.

«2 серпня 2014 року назавжди залишиться у нашій пам’яті. Це був спекотний ранок, я, Михайло та ще двоє військовослужбовців вирушили до населеного пункту Довжавнський. Дорога пролягала через місцевий ліс. Все сталося дуже швидко. Під час руху спрацював невідомий вибуховий пристрій, я отримав поранення, а Михайло загинув на місці. Біль від втрати товариша тепер назавжди залишиться у моєму серці, адже він був людиною з великої букви, надійним побратимом, добрим, чуйним та надзвичайно мужнім», - пригадує бойовий товариш полеглого прикордонника.

Михайлу КАБАКУ було всього 27 років. Вдома його чекали батьки та дружина. Поховали героя-прикордонника у рідному селі Крутоярівка на Одещині, де сьогодні побували прикордонники та також вшанували його пам’ять покладанням квітів та хвилиною мовчання.

Нині для увічнення пам’яті героя-прикордонника в школі, у якій навчався Михайло, відкрито меморіальну дошку. У 2016 році його ім’я викарбували на стелі загиблим прикордонникам, що знаходиться на території управління Білгород-Дністровського загону.

Указом Президента України від 14 серпня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності  України, старшого сержанта Михайла КАБАКА посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси