Вибити ворога з рідної землі та разом з родиною спостерігати захід сонця на березі Азовського моря – мрія прикордонника Івана

НАЗАД
12 лютого 2023 11:39

Прикордонник Іван родом з Луганщини, тривалий час працював директором газонаповнювальної станції в Мелітополі, а три роки тому приєднався до лав прикордонної служби.

 День 24 лютого назавжди закарбувався в пам’яті прикордонника, який повномасштабне вторгнення кремлівської орди зустрів на службі.

«Спершу почув сильний гуркіт в небі, ніби то літак, а потім – вибух. Все відбулось так швидко, що й зреагувати не встиг», - згадує Іван на позивний «Хотабич.

Ракета рашистів влучила в пост технічного спостереження, що на морській ділянці кордону.

«Модуль, де несли службу прикордонники, був вщент розбитий… - схвильовано розповідає боєць. -  Телефонував товаришам, ніхто не відповідав…  Десь серед уламків ледь чутно пролунав дзвінок, -  кинувся бігти на допомогу…».   

Серед попелища та руйнувань військовий знайшов закривавленого товариша з посіченим обличчям. На телефонний дзвінок відгукнувся ще один прикордонник. На щастя, його просто відкинуло вибуховою хвилею. «Не пам’ятаю деталей, в ті хвилини я думав лише, аби не спізнитись – встигнути доїхати до найближчої лікарні».  Іван, щоб не гаяти часу, викликав швидку, а сам з пораненим товаришем їхав медикам назустріч, - пораненого було врятовано. Однак в тій жахливій трощі загинув інший побратим - Єгор. 

За ті чіткі й сміливі дії прикордонник Іван Указом Президента України був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни». Та сам охоронець кордону не вважає себе героєм. «Витягти з-під завалів та доставити до лікарні товаришів – то був мій обов’язок, а герої – вони в Бучі, Ізюмі, Соледарі – бо свідомо пішли під ворожі кулі, аби ми мали час зібратись та продовжити боротись й перемогти», -  прокоментував Іван.

Зараз «Хотабич» разом з побратимами продовжує виконувати бойові завдання на Запорізькому напрямку, стримуючи просування ворога. «Вибити ворога з рідної землі та разом з родиною спостерігати захід сонця на березі Азовського моря, бо як день добігає кінця, так і закінчиться  війна...та  настане новий - Переможний день 2023», - так впевнено і щиро мріє прикордонник Іван, а ще  - мільйони українців.

 І Перемога над ворогом буде!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси