(ВІДЕО) Ветерани-прикордонники відвідали відомчий госпіталь та ознайомились з сучасним медичним забезпеченням

НАЗАД
31 сiчня 2017 13:55

Сьогодні представники Всеукраїнської організації ветеранів-прикордонників відвідали Центральний клінічний госпіталь Держприкордонслужби. Під час візиту ветерани зустрілись з керівництвом госпіталю, ветеранами, які проходять лікування, та ознайомились з су

Сьогодні представники Всеукраїнської організації ветеранів-прикордонників відвідали Центральний клінічний госпіталь Держприкордонслужби. Під час візиту ветерани зустрілись з керівництвом госпіталю, ветеранами, які проходять лікування, та ознайомились з сучасним медичним забезпеченням.

Особлива увага під час обговорення з керівництвом госпіталю приділялася питанням удосконалення роботи з медичного забезпечення ветеранів та членів їх сімей, оскільки організація ветеранів Держприкордонслужби налічує у своїх лавах понад 12 тисяч членів.

Голова комітету Організації ветеранів Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант у відставці Анатолій Макаров зазначив, що соціальне забезпечення співробітників Державної прикордонної служби було і залишаються одним із пріоритетних завдань для прикордонного відомства.

Також ветерани прикордонники ознайомились з високотехнологічним медичним обладнанням, яке було отримане нещодавно в рамках міжнародної технічної допомоги від Уряду Японії за сприянням Офісу проектної підтримки ООН (UNOPS). Участь у цьому заході взяли  Президент України та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні. Для облаштування сучасних діагностичних кабінетів закордонні партнери закупили та передали прикордонному відомству комп’ютерний томограф, цифрову рентгенівську систему та відеоендоскопічний комплект. Вартість медичного обладнання сягає більше 22 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що для забезпечення належного обслуговування постійно проводиться робота по оснащенню медичних закладів сучасним обладнанням, що значно покращило якість обстеження ветеранів та членів їх сімей.

Завдяки цільовій напрацьованій відомчій системі медичного забезпечення протягом минулого року у відомчих лікувальних закладах проліковано майже 850 ветеранів та 155 членів їхніх сімей, проведено санаторно-курортне лікування 350 ветеранів військової служби та ветеранів війни. Крім того, виплачувалася грошова допомога та компенсація вартості проїзду до лікувальних закладів.

Загалом у госпіталях відомства стаціонарно проліковано близько 10 тисяч осіб, серед яких не тільки військовослужбовці, службовці, а й члени їх сімей, пенсіонери та ветерани служби.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси