Весільний бум у «Краківці»: на кордоні викрили три псевдоподружжя

НАЗАД
23 липня 2024 12:29

У пункті пропуску «Краківець» прикордонники Львівського загону викрили у трьох випадках ознаки протиправних дій, пов’язаних з укладанням шлюбів без намірів створення сім’ї.

У першому випадку «шведська сім'я» із Запоріжжя прямувала до Польщі. Як з’ясувалося, 37-річний чоловік прихопив з собою закордон не лише нову дружину, а й стару, з якою, до речі, розлучився місяць тому. Новоспечене «подружжя» прямувало нібито на лікування нової дружини, інваліда 1 групи.

В іншому випадку 23-річний львів'янин мав заплатити після перетинання кордону своїй однолітці, особі з інвалідністю 2 групи, 1 500 доларів США за послуги «дружини».

У третьому випадку 46-річний черкасець одружився на 54-річній жінці, особі з інвалідністю 1 групи, щоб отримати статус особи, яка здійснює супровід людини з інвалідністю. Під час спілкування «подружжя» визнало, що шлюб уклали за розрахунком. Жінка після переправлення чоловіка за кордон мала отримати 2 000 тис. доларів США.

Як результат, про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», оперативні співробітники Львівського прикордонного загону направили повідомлення до Нацполіції. У всіх трьох випадках правоохоронці вже відкрили провадження.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси