Верховна Рада України ухвалила законопроект, за яким внутрішній безпеці Держприкордонслужби дозволено займатися контррозвідкою

НАЗАД
31 березня 2016 15:40

Верховна Рада України 29 березня  ухвалила урядовий законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про контррозвідувальну діяльність» щодо підрозділів забезпеченн

Верховна Рада України 29 березня  ухвалила урядовий законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про контррозвідувальну діяльність» щодо підрозділів забезпечення внутрішньої і власної безпеки Державної прикордонної служби.

Даний законопроект розроблявся Адміністрацією Державної прикордонної служби України, зокрема активну участь в його підготовці брали співробітники управління внутрішньої і власної безпеки.

Прийняття законопроекту сприятиме підвищенню ефективності виявлення і запобігання зовнішнім та внутрішнім загрозам, безпеці України на державному кордоні, протидії розвідувально-підривній діяльності іноземних спецслужб.

Залучення до контррозвідувальної роботи (за погодження та координації Служби безпеки України) підрозділів забезпечення внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України викликане вимогою часу.

Зазначені заходи дадуть змогу органам Служби безпеки України перерозподілити свої сили на пріоритетних напрямах діяльності та отримувати від підрозділів забезпечення внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України первинні результати контррозвідувального пошуку для аналізу, документування та подальшої їх реалізації, а також дозволять побудувати потужну і ефективну систему контррозвідувальних заходів на кордоні.

Така багаторівнева та узгоджена взаємодія Державної прикордонної служби України і Служби безпеки України забезпечить успішні превентивні та активні дії нашої держави з охорони та оборони державного кордону України, сприятиме захисту національної безпеки на державному кордоні України та в контрольованих прикордонних районах.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси