Вчилися працювати штурвалом та тримати хвилю

НАЗАД
14 грудня 2023 14:59

Військовослужбовці з шести прикордонних загонів пройшли курс підвищення кваліфікації та отримали допуск до самостійного управління малим катером.

Під час підготовки прикордонники засвоїли правила плавання по морю, річках, водосховищам та іншим водоймам, особливості керування малим катером, вивчали загальну будову і тактико-технічні характеристики катерів.

Разом з тим, на практиці опановували методику обслуговування технічних засобів і механічної установки катера.

«Від недбалості командира катера може залежати життя всіх членів екіпажу. Неважливо - море це, чи річка. Аварійні події та інші нештатні ситуації можуть трапитися скрізь, тому основна ваша увага повинна бути зосереджена на особливостях керування малим маломірним судном, системі навігаційного обладнання, візуальній сигналізації й правилах безпеки та плавання на водних шляхах», - зауважив командир малого катера Роман Брусановський.

Практичні заняття учасники відпрацьовували на фоні конкретної обстановки, з моделюванням типових ситуацій, що пов’язані з несенням служби та повсякденною діяльністю підрозділів охорони кордону.

«Завдяки керівникам занять, ми всебічно опанували навичками основ судноводіння та керування малим катером. На практиці ми опановували виставлення правильного положення двигуна на поверхні води й дуже важливий процес швартування катера, зокрема в дрейфі, на ходу та до судна, що стоїть на якорі. При цьому чимало уваги надавалося дотриманню належних мір безпеки», - поділився враженнями інспектор прикордонної служби вищої категорії майстер-старшина Анатолій Савчук.

Із завершенням курсу підготовки, прикордонники отримали свідоцтва, та підготовані й вмотивовані повернулися до своїх підрозділів для подальшого забезпечення надійного захисту державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси