В «Борисполі» прикордонники тестують систему завчасної перевірки пасажирів та спеціальне програмне забезпечення

НАЗАД
14 грудня 2015 11:35

Державна прикордонна служба продовжує здійснювати заходи, направлені на покращення процедур прикордонного контролю та створення комфортних умов для перети

Державна прикордонна служба продовжує здійснювати заходи, направлені на покращення процедур прикордонного контролю та створення комфортних умов для перетинання державного кордону громадянами України.  Нещодавно за ініціативи прикордонного відомства в аеропорту «Бориспіль» був запроваджений експеримент, пов'язаний з апробацією спрощеної процедури пропуску в Україну наших співвітчизників.  

В рамках новацій було започатковано процедуру своєчасного надання авіаперевізниками попередньої інформації про пасажирів міжнародних рейсів, які прямують в Україну, та здійснюється тестування нового спеціального програмного забезпечення.

Наразі, завдяки отриманій інформації, прикордонники заздалегідь перевіряють пасажирів за наявними базами даних. Крім того, попередня обробка даних інформації про громадян дає змогу виявити осіб, відносно яких виконуються доручення уповноважених державних органів.

Запровадження такої технологічної схеми дозволяє суттєво скоротити термін проходження громадянами України державного кордону та створити комфортніші умови для подорожуючих.

Варто зазначити, що новітня система наразі працює в тестовому режимі. В першу чергу вона застосовується відносно чартерних та окремих рейсів, тих, що прямують у піковий ранковий та вечірній час, а також на рейсах загального плану польотів. На сьогодні вже оформлено майже 200 рейсів та у такий спосіб перевірено близько 15 тисяч пасажирів – громадян України. 

Зазначимо, що нині під час використання цієї технології час перебування громадян України, які прибувають з-за кордону, становить на лінії паспортного контролю лише від 3 до 5 секунд, в залежності від часу необхідного для здійснення ідентифікації особи та перевірки документу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси