В заходах з відбиття агресії росії прикордонники України діють під оперативним управлінням ЗСУ та всебічно забезпечуються, відповідно до визначених потреб

НАЗАД
22 квiтня 2022 19:48

Сьогодні прикордонники на різних ділянках, окрім заходів з охорони кордону, разом з іншими складовими Сил оборони виконують завдання з оборони України та відновлення контролю за кордоном.

Варто зазначити, що в рамках завдань із відбиття збройної агресії росії проти України з постійного та мобілізованого складу формуються відповідні підрозділи Держприкордонслужби України. При цьому підрозділи, які знаходяться на ділянках, де тривають бойові дії, перебувають у оперативному підпорядкуванні органів військового управління ЗСУ та діють за єдиним задумом керівництва Збройних Сил України. За рахунок ресурсів відомства здійснюється їх всебічне забезпечення. Зауважимо, підрозділам, які перебувають у районах проведення активних бойових дій, або плануються до направлення туди, надається пріоритет.

Участь кожного військовослужбовця у бойових діях та їх місця перебування належним чином документально обліковуються. Відповідні документи готуються органами прикордонного відомства. Крім того, на підставі наказів командирів (начальників) органів Держприкордонслужби здійснюється виплата додаткової грошової винагороди згідно з урядовою постановою від 28 лютого 2022 р. № 168. Її розмір становить 30 тисяч гривень, а тим військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах у період проведення зазначених заходів, вона збільшується до 100 тисяч гривень, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Держприкордонслужба застосовує механізми виплат додаткової винагороди, аналогічні, які діють в інших складових Сил оборони України. Кошти для відповідних виплат в наявності та в повному обсязі зараховані на рахунки органів Держприкордонслужби. У випадку, якщо накази на виплату додаткової винагороди з різних причин не могли бути своєчасно виконані, передбачена винагорода не пропадає, а здійснюється за весь період наявності права і підстав та буде додаватися до належних виплат відповідного місяця. Виплата додаткової винагороди по аналогії інших складових Сил оборони України здійснюється кожного поточного місяця за попередній.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси