В його руках чотирилапа малеча стає справжніми захисниками

НАЗАД
10 липня 2024 18:00

«Це найкраща робота – займатися підготовкою цуценят і бачити, як з маленького клубочка виростає справжній чотирилапий захисник», - ділиться кінолог Тарас Капшій.

Службові собаки – незамінні помічники прикордонників, а ще найвідданіші друзі та вірні напарники. Та чотирилапі не відразу стають службовими, для цього потрібно докласти чимало зусиль, аби виховати з цуценяти надійного охоронця. І це справа справжніх професіоналів-кінологів. Саме таким професіоналом є прикордонник Тарас.

Уже більше чотирьох років прикордонник займається підготовкою найменших чотирилапих охоронців кордону. В його руках чотирилапа малеча стає справжньою «грозою» усіх контрабандистів. «Аби підготувати цуценят до майбутньої служби на кордоні, заняття розпочинають змалку. Перші заняття проводимо у формі гри, допомагаємо малюкам робити перші кроки, щоб вони зростали сміливими та витривалими і не боялись перешкод», - розповів Тарас. Зараз Тарас тренує чотирилапого малюка породи малінуа на кличку Бос. Каже, що він дуже активний та грайливий і вже змалку проявляє свій характер, тож в майбутньому може стати розшуковим і допомагатиме затримувати порушників. «Кожного разу з новим цуциком я навчаюсь сам та отримую новий досвід, адже усі мої підопічні мали різний характер і до кожного потрібно було знайти підхід. Але головне у цій справі – це любов і турбота про чотирилапих», - ділиться кінолог.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси