(ВІДЕО) В Укрінформі відбувся круглий стіл, на якому обговорювалися новації прикордонного відомства та стан прикордонного контролю

НАЗАД
20 жовтня 2016 13:31

20 жовтня в Укрінформі, за ініціативи Консультативної ради при Адміністрації Держприкордонслужби України відбувся круглий стіл: «Нове обличчя кордону. Проблематика прикордонного контролю та черг у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні».

20 жовтня в Укрінформі, за ініціативи Консультативної ради при Адміністрації Держприкордонслужби України відбувся круглий стіл: «Нове обличчя кордону. Проблематика прикордонного контролю та черг у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні». На засіданні були присутні Голова консультативної ради при Адміністрації Держприкордонслужби України Олексій Ісаєв, начальник управління прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк, заступник керівника департаменту патрульної поліції України Сергій Блажевич, а також політологи, експерти та представники громадських організацій.

Під час заходу начальник управління прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк презентував присутнім другий етап пілотного проекту «Нове обличчя кордону». Його кінцевою метою є створення модельних відділів прикордонної служби з професійним, вмотивованим, принциповим персоналом, який буде ефективно виконувати функції держави на кордоні, та матиме водночас високий рівень громадської довіри.

Конкурсний відбір на заміщення посад у відділах прикордонної служби «Бориспіль»  та «Краківець» розпочнеться 20 лютого 2017 року. Випробувати свої сили зможуть усі бажаючі, в тому числі кандидати з числа цивільної молоді. Реєстрація анкет від кандидатів буде проходити виключно в електронному вигляді, без зовнішнього впливу, що є основною умовою відкритості конкурсу. Отримати інформацію про результати автоматичної обробки анкет кандидати зможуть лише особисто телефоном на call-центрах, які територіально будуть знаходитись у Києві та Львові.

Після завершення відбору кандидати пройдуть курс професійної підготовки і лише по його завершенню приступлять до самостійного несення служби.

Голова Консультативної ради Олексій Ісаєв вважає, що основні завдання громадськості – допомогти прикордонному відомству під час організації інформаційної кампанії другого етапу Проекту та забезпечити дієвий контроль та прозорість процедури відбору кандидатів.

Під час розгляду проблематики черг у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні Юрій Лисюк зазначив, що основними причинами скупчення автотранспорту є: суттєве перевантаження пунктів пропуску, які працюють понад визначені проектними характеристиками можливості, та т.з. малий прикордонний рух, учасники якого складають до 90% загального трафіку.

Актуальними питаннями, які мають вплив на ритмічність роботи пунктів пропуску та потребують розв’язання, Юрій Лисюк назвав:

будівництво нових та реконструкція діючих пунктів пропуску, перш за все автомобільних;

технічне переоснащення пунктів пропуску, у т.ч. засобами для огляду великогабаритного транспорту і вантажів;

створення комфортних зон сервісного обслуговування перед пунктами пропуску;

реконструкція під’їзних шляхів до пунктів пропуску, особливо, де вони проходять через населені пункти, а також  ремонт рокадних доріг між пунктами пропуску.

«Незважаючи на те, що більшість із цих питань лежать поза повноваженнями ДПСУ, відомство постійно виступає з ініціативами та пропозиціями їх вирішення», – зазначив начальник управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби.

У ході обговорення цієї проблематики Голова Консультативної Ради Адміністрації Держприкордонслужби Олексій Ісаєв запропонував на базі пункту пропуску «Краковець» провести експеримент, зміст якого полягає у впорядкуванні черг перед пунктом пропуску та розмежуванні потоків учасників т.з. малого прикордонного руху і іншого автотранспорту. Він зазначив, що в контексті Протокольного рішення Уряду від 27 вересня 2016 року № 40 щодо створення для громадян комфортних умов перетину державного кордону, це питання потребує активізації та більш активної участі представників Національної поліції та місцевих органів влади.

Закріпити слова, які лунали у ході дискусії, учасники заходу домовились підписанням меморандуму про співпрацю.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси