В Україну повернулися двоє Героїв, які після складних поранень проходили реабілітацію в США

НАЗАД
08 серпня 2016 11:43

Вчора, після тривалої реабілітації в США, до України повернулися двоє українських Героїв. Один з них - прикордонник Чопського загону Рустам Росул. В жовтні 2014 року він разом з іншими побратимами супроводжував колону з продуктами, яка потрапила під обстр

Учора, після тривалої реабілітації в США, до України повернулися двоє українських Героїв. Один з них - прикордонник Чопського загону Рустам Росул. В жовтні 2014 року він разом з іншими побратимами супроводжував колону з продуктами, яка потрапила під обстріл російсько-терористичних військ. Тоді загинули двоє прикордонників, а ще 5 отримали поранення, серед яких був і Рустам. Мужній хлопець прикрив собою кілька людей, врятувавши їхні життя. За це він був нагороджений орденом «За мужність». Однак у тому бою Рустам отримав складне ушкодження хребта і численні осколкові поранення.

В Україну Рустам Росул повернувся разом з офіцером ЗС України Сергієм Титаренком, який був пілотом збитого в червні 2014 року проросійськими бойовиками вертольота і отримав численні переломи хребта, ушкодження спинного мозку і супутні травми.

Після тривалого лікування в українських військових і цивільних медзакладах, завдячуючи допомозі небайдужих представників діаспори та волонтерів, рік тому бійці змогли виїхати на реабілітацію до США. Хлопці щодня робили складні вправи, заново вчилися ходити та давати собі раду. Проведений курс реабілітації дав героям надію на одужання і, як кажуть вони самі, вже є перші позитивні результати.

В аеропорту «Бориспіль» героїчних захисників приїхали зустріти та потиснути їм руку прибули начальник управління охорони здоров`я Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби Валентин Волоха, прикордонники та волонтери. У ході розмови Валентин Волоха поцікавився про стан здоров’я хлопців і висловив надію на якнайшвидше одужання.

Нагадаємо, що наприкінці липня на Батьківщину після тривалого лікування в США повернувся ще один військовослужбовець Державної прикордонної служби України Максим Схаб’юк. Мужньому охоронцю кордону, який здійснював оборону державного рубежу та перебував під обстрілом бойовиків і російських найманців, лише дивом вдалось вижити поблизу населеного пункту Саханка, що на Донеччині. Тоді, 1 вересня 2014 року він отримав тяжкі поранення кінцівок та зони обличчя. За час лікування та реабілітації Максим переніс низку операцій з протезування ліктьового суглоба та заміщення дефектів. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси