(ВІДЕО) В Україні створено Асоціацію представниць правоохоронних органів

НАЗАД
16 березня 2018 12:34

Жінки з кожним роком продовжують суттєво посилювати свої позиції в силових структурах. А для того, щоб робити це організовано й скоординовано – вони створили Українську Асоціацію представниць правоохоронних органів.

Жінки з кожним роком продовжують суттєво посилювати свої позиції в силових структурах. А для того, щоб робити це організовано й скоординовано – вони створили Українську Асоціацію представниць правоохоронних органів, організованому Проектом підтримки підготовки поліцейських за фінансування Канади та всебічного сприяння Міністерства внутрішніх справ України.

Офіційне відкриття роботи Асоціації зібрало більше 150 найактивніших жінок і чоловіків, успішних в правоохоронну секторі України, міжнародній діяльності та політиці, представників дипломатичного корпусу, неурядових організацій та медіа, щоб об’єднати всіх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в системі правоохоронних відомств України.

Під час заходу перший заступник Голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк наголосив, що створення Асоціації представниць правоохоронних органів України має величезне значення для просування євроінтеграційних прагнень України, адже забезпечує визнання принципу рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у системі правоохоронних органів України та сприяє розвитку позитивного іміджу на міжнародній арені.

- Ми будемо відкриті для всіх. Жінки й чоловіки, які працюють в системі Міністерства внутрішніх справ і в цілому в правоохоронних органах, зможуть вільно звернутися за допомогою та підтримкою, - заявила офіцер патрульної поліції Катерина Павліченко, яка очолила асоціацію.  

Заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук розповіла, що після Революції Гідності українське суспільство вимагало змін у системі внутрішніх справ. Такою відчутною зміною стало створення патрульної поліції, де відсоток жінок виявився доволі високим. І нині міністерство і органи, яке воно координує, вдосконалює систему рівних можливостей для людей як всередині системи, так і загалом української громадськості.

Одним із передових органів у запровадженні сучасних ґендерних стандартів є Державна прикордонна служба України. Близько чверті військовослужбовців відомства – жінки, з них 11 % – офіцери. Крім того, є такі підрозділи де відсоток жінок навіть перевищує кількість чоловіків.

 Як розповіла ґендерна радниця служби Ольга Деркач, у рамках проекту «Нове обличчя кордону» в деякі підрозділи проводився набір особового складу в пропорції близько 60 на 40 не на користь чоловіків. Сучасні жінки сміливо опановують незвичні раніше спеціальності, такі як гранатометниці, навідниці, оператори безпілотних літальних комплексів.

Схожа ситуація також у Національній академії Держприкордонслужби. Курсантки обирають не лише звичні спеціальності. На факультеті інженерної механіки, де три роки тому дівчат взагалі не було, вже є курсантки, які мають вищі навчальні показники у порівнянні з юнаками.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси