В США відбулася конференція Інституту управління ядерними матеріалами

НАЗАД
25 липня 2019 14:52

Зустріч проходила протягом минулого тижня у м. Палм-Дезерт, Каліфорнія, США.

Експерти Адміністрації Державної прикордонної служби України взяли участь у 60-ій щорічній конференції Інституту управління ядерними матеріалами (Institute of nuclear materials management (INMM)).

Зустріч проходила протягом минулого тижня у м. Палм-Дезерт, Каліфорнія, США.

Представники Держприкордонслужби взяли участь в обговоренні набутого Україною досвіду у сфері підвищення ядерної та радіаційної безпеки в рамках проектів міжнародної технічної допомоги, які реалізовувались в тому числі й за рахунок Уряду Норвегії.

Також перед присутніми виступив представник Департаменту стратегічного планування та європейської інтеграції Адміністрації прикордонного відомства України Вадим Івко з презентацією щодо проблем та рішень у забезпеченні охорони кордонів України та запобіганню незаконного обігу радіоактивних та ядерних матеріалів.

Зазначимо, що виконавцем спільних з Урядом Норвегії проектів в Україні є організація «Nordisk Sikkerhet AS», яка спеціалізується на питаннях хімічної, біологічної, ядерної та радіаційної безпеки. Норвезька допомога надавалася упродовж 2017 – 2019 років підрозділам Мукачівського та Житомирського прикордонних загонів. Наразі також виконується проект з Лисичанським прикордонним загоном, в ході якого прикордонники отримають обладнання для виявлення ядерних та радіаційних матеріалів, деактивації та деконтоміанції, а також засоби індивідуального захисту.

Також експерти Держприкордонслужби та норвезької організації провели декілька зустрічей і презентацій в Інституті Міжнародних Досліджень Мідлбері в Монтереї (Middlebury Institute of International Studies at Monterey ) та в Центрі вивчення проблем нерозповсюдження зброї масового знищення ім. Джеймса Мартіна (James Martin Center for Nonproliferation Studies).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси