В Словаччині прикордонники Чопського загону вивчали словацьку мову

НАЗАД
09 жовтня 2021 08:49

З 4 по 8 жовтня цього року у словацькому містечку Земплінська Ширава прикордонники Чопського загону пройшли інтенсивний курс вивчення словацької мови.

Навчання організовано спільно з Центром аналізу регіональних ризиків у рамках реалізації міжнародного проєкту «Безпечний та інклюзивний кордон між Україною та Словацькою Республікою». Його мета – обмін сучасним передовим досвідом та підвищення рівня професійної підготовки персоналу правоохоронних органів. Захід відкрили в урочистій обстановці за участі радника Генерального консула Словацької Республіки в місті Ужгород Романа Жатко та директора Центру аналізу регіональних ризиків Світлани Мітряєвої.

До участі у курсі запросили військовослужбовців, які несуть службу безпосередньо у підрозділах охорони кордону на українсько-словацькій ділянці. Впродовж п’яти днів вони вивчали основи словацької мови та спеціальну термінологію на прикордонну тематику.

Один з учасників навчань, дільничний інспектор відділу прикордонної служби «Соломоново» майстер-сержант Мирослав Вайда, поділився враженнями від курсу: «Я вперше беру участь у таких заходах. Для мене це дуже корисно і, водночас, неймовірно цікаво. Звісно, опанувати іноземну мову за п’ять днів нереально, але легка форма навчання і щоденне спілкування зі словацькими колегами дали непоганий результат. Я можу спілкуватися на базові теми та на прикордонні теми. У майбутньому сподіваюся поглибити набуті знання».

Перший заступник начальника відділу прикордонної служби «Новоселиця» капітан Андрій Зварич, який теж брав участь у навчаннях, розповів: «Вважаю такі курси необхідними для усіх військовослужбовців, які залучаються до виконання обов’язків як у пунктах пропуску, так і на «зеленому кордоні». По-перше, це дозволить нам і нашим словацьким колегам краще розуміти один одного, адже ми несемо службу у спільних патрулях та спілкуємося у межах службової необхідності. Також спільні навчання – це чудова нагода поділитися набутим досвідом та навіть дечому повчитися у європейських колег».

До речі, під час підведення підсумків занять словацькі викладачі відзначили високий результат навчань, який продемонстрували прикордонники Чопського загону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси