В Севастополь прибув корабель Берегової охорони Туреччини

НАЗАД
09 жовтня 2013 09:17

Сьогодні до Севастопольського загону морської охорони Держприкордонслужби України прибув корабель Берегової охорони Турецької Республіки. У ході візиту морські прикордонники обговорять спільні дії в Чорном

Сьогодні до Севастопольського загону морської охорони Держприкордонслужби України прибув корабель Берегової охорони Турецької Республіки. Він входить до складу Берегової охорони проливу Босфор, Дарданели та Мраморного моря.

Захід проходить в рамках Угоди між Урядами України і Туреччини про співробітництво їх компетентних органів, відповідальних за морські простори в Чорному морі та Плану співробітництва між Адміністрацією Державної прикордонної служби України і Генеральним штабом Турецької Республіки.

У ході візиту, який продовжиться до 3 жовтня, морські прикордонники обговорять спільні дії в Чорному морі та обміняються досвідом з правоохоронних і прикордонних питань. Колегам з Туреччини українські прикордонники вже презентували Севастопольський загін Морської охорони. Також гості відвідали меморіал «Турецьким воїнам» у Севастополі. В офіційних заходах також взяв участь військовий аташе Посольства Турецької Республіки в Україні Дженгіз Фітоз.

Окрім цього представники Берегової охорони Туреччини проведуть з Морською охороною Держприкордонслужби України двосторонні тренування та відпрацюють питання спільного плавання і маневрування, радіозв’язку, передачі вантажу на ходу тощо.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси