В резиденції Чечелів у Самчиках

НАЗАД
26 травня 2023 12:43

Тут збиралися знатні шляхтичі, влаштовувалися розкішні бали, на вході іменитих гостей зустрічала усміхнена скульптура лева, а на виході їм дивився вслід сумний лев-двійник.

Резиденція Чечелів в Самчиках, що на Хмельниччині, один з найбільш охайних і доглянутих палацових комплексів на теренах України.

Днями учні Державного ліцею-інтернату Держприкордонслужби відвідали заповідник «Самчики» та маєток Чечелів. Екскурсія була присвячена Тижню історії.

Власників у цієї резиденції було багато. Купив для себе його, ще у 18 сторіччі, полковник Петро Чечель і перетворив Самчики на унікальний палацово-парковий ансамбль з розкішною резиденцією.

Ліцеїсти занурилися у світ минулого, дослідили та дізнались багато цікавого про це місце. Від історичних подій до легенд та архітектурних деталей — так ліцеїсти поглибили свої знання з історії та культури України. Гостей провели п'ятьма залами палацу, показали його розкішне оздоблення, зокрема й унікальні фрескові розписи. Вразила ліцеїстів й відкрита оранжерея, де зібрані цікаві зразки рослин з усіх куточків світу.

Ліцеїсти розповіли, що отримали неймовірне задоволення від екскурсії Державним історико-культурним заповідником «Самчики» та з нетерпінням чекатимуть наступних подорожей до цікавих історичних пам'яток України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси