В рамках впровадження проекту з управління міграційними процесами Держприкордонслужба отримає сучасне обладнання

НАЗАД
02 лютого 2017 13:41

Сьогодні в Києві відбулась офіційна презентація проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», який впроваджуватиметься Міжнародною організацією з міграції.

Сьогодні в Києві відбулась офіційна презентація проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», який впроваджуватиметься Міжнародною організацією з міграції. Зазначений проект, який  розрахований на три роки та має загальний бюджет 27,2  мільйонів євро, передбачає створення інтегрованої інформаційної системи управління міграційними процесами, здійснення моніторингу міграційної динаміки та подальшу підтримку реформування українських органів державної влади, відповідальних за питання міграції.

На заході були присутні Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінгареллі,  заступник Міністра внутрішніх справ України  Анастасія Дєєва, Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі, директор департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби Анатолій Махнюк та Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

 «Це найбільший із усіх проектів ЄС у сфері міграції, що коли-небудь реалізовувалися у країнах Східного Партнерства», – зазначив Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі.

В рамках виконання заходів проекту прикордонному відомству буде передано серверне обладнання для облаштування пунктів пропуску, що допоможе суттєво пришвидшити процес здійснення паспортного контролю та зменшить час перебування громадян у пунктах пропуску. Також буде залучено експертів з питань протидії корупції, права, інформаційних технологій та менеджменту.

В результаті комплексного аналізу робочих процесів у сфері міграції будуть підготовлені рекомендації щодо їх реорганізації з метою підвищення їх ефективності, а також удосконалення інституційних структур та розробки інтегрованої інформаційної системи управління міграційними процесами.

Під час свого виступу Анатолій Махнюк подякував представникам ЄС та МОМ в Україні за всебічну підтримку Державної прикордонної служби України у вирішенні нагальних проблем, що становлять спільний інтерес та зазначив, що реалізація проекту сприятиме міжвідомчій взаємодії та дасть змогу наблизити національну систему управління міграцією до кращих європейських та міжнародних стандартів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси