В рамках протидії хабарництву Держприкордонслужба активно реформується та очищує свої лави від корупціонерів

НАЗАД
13 сiчня 2016 11:50

Державна прикордонна служба України безповоротно стала на шлях реформування, в тому числі щодо боротьби з корупцією. В цьому напрямку налагоджена дієва вз

Державна прикордонна служба України безповоротно стала на шлях реформування, в тому числі щодо боротьби з корупцією. В цьому напрямку налагоджена дієва взаємодія з  міжнародними організаціями, зокрема МОМ та офісом НАТО в Україні. Наразі завершується створення інтегрованої системи запобігання корупції. Здійснюється співпраця з американськими колегами, з якими започатковано пілотний проект з протидії корупції «Виклики тисячоліття». Розпочато формування нового іміджу прикордонника. Експеримент проводиться на базі підрозділів ОКПП «Київ». Це вже дало свої позитивні результати. Зокрема, по аеропортах «Бориспіль» та «Київ» практично відсутні скарги громадян, які перетинають кордон, на неправомірні дії та неввічливу поведінку прикордонників, а також лунають позитивні відгуки на комфортний і швидкий перетин держрубежу. Невпинно зростає кількість відмов від запропонованих подорожуючими хабарів.

На досягнутому Державна прикордонна служба України не зупиняється та продовжує очищення своїх лав від корупціонерів. В цьому напрямку активно працюють підрозділи внутрішньої та власної безпеки прикордонного відомства у взаємодії з іншими правоохоронними органами.

Так, учора в Запоріжжі офіцерами управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби спільно з співробітниками відділу «К» УСБУ в Запорізькій області та військовою прокуратурою Запорізького гарнізону було задокументовано протиправні дії та затримано на гарячому двох військовослужбовців керівної ланки одного з прикордонних підрозділів Бердянського загону. Зазначені військовослужбовці вимагали та отримали від громадянина Туреччини кошти в розмірі 7500 гривень, 210 доларів США, 20 євро за не притягнення іноземця до відповідальності за порушення законодавства України.

В даний час затриманих доставлено до військової прокуратури Запорізького гарнізону та стосовно них вирішується питання щодо запобіжного заходу. Крім того, за даним фактом призначено службове розслідування, на час проведення якого військовослужбовців усунуто від виконання службових обов’язків.

Відмітимо, що в Державній прикордонній службі України впродовж минулого року було проведено більше 2 тисяч розслідувань та перевірок, за результатами яких 3,5 тисяч осіб притягнуто до відповідальності, стосовно 123 відкрито кримінальні провадження, 88 – вже засуджено. Загалом за негативними статтями звільнено понад 680 військовослужбовців, 83 з них з пониженням або позбавленням військових звань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси