В рамках проекту TWINNING на базі Одеського загону проведено навчальний тренінг з виявлення викрадених автомобілів

НАЗАД
22 червня 2018 11:40

Практичну допомогу експертам Державної прикордонної служби України з виявлення викрадених автомобілів надають експерти проекту TWINNING, представники Прикордонної варти Республіки Польща.

В рамках реалізації заходів, передбачених міжнародним проектом TWINNING, в період з 18 по 22 червня ц.р. на базі Одеського прикордонного загону проведено навчальний (практичний) тренінг з виявлення викрадених транспортних засобів на кордоні.

На сьогодні триває заключний етап тренінгу в рамках реалізації компоненту С 5.2, який передбачає проведення за європейською методикою комплексу заходів, спрямованих на виявлення ознак викрадення автомобілів.

Практичну допомогу експертам Державної прикордонної служби України з виявлення викрадених автомобілів надають експерти проекту TWINNING, представники Прикордонної варти Республіки Польща.

Зокрема під час тренінгу спільно з європейськими експертами напрацьовано теоретичні положення та здобуто практичні навички персоналом прикордонних підрозділів щодо ідентифікації транспортних засобів різних модифікацій та типів.

Як відзначають польські колеги, такого роду тренінги є досить ефективні та дієві. Експертами TWINNING надано високу оцінку посадовим особам Держприкордонслужби, які виступали в ролі модераторів тренінгу, щодо вмілої організації й висококваліфікованої методики його проведення.

Саме проведення таких тренінгів дозволяє ефективно протидіяти незаконному переміщенню через кордон викрадених транспортних засобів, покращити рівень взаємодії між правоохоронними органами не тільки на державному, але й на міжнародному рівнях.

В цілому реалізація компоненту С 5.2 проекту TWINNING сприятиме розвитку стратегічного курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу, посилить роль Прикордонного відомства в питаннях інтегрованого управління кордонами.

Також нагадаємо, що проект, який реалізовується Прикордонними відомствами Німеччини, Литви та Польщі, розпочато наприкінці 2016 року, а його активні етапи проходили в Україні за участі широкого загалу європейських експертів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси