В рамках посилених заходів на Буковині прикордонники затримали майже 160 ящиків сигарет

НАЗАД
05 липня 2017 10:37

В рамках посилених заходів лише протягом двох днів на Буковині прикордонники із взаємодіючими органами вилучили майже 160 ящиків сигарет, які зловмисники планували в подальшому переправити через кордон.

Посилені заходи спільної спеціальної операції «Кордон-2017» продовжують набирають обертів та щоденно приносять позитивні результати. Так, в рамках посилених заходів лише протягом двох днів на Буковині прикордонники із взаємодіючими органами вилучили майже 160 ящиків сигарет, які зловмисники планували в подальшому переправити через кордон.

Як уже повідомлялося, спільною міжвідомчою групою з числа офіцерів внутрішньої безпеки по Чернівецькому загону, прикордонників мобільної застави «Чернівці», співробітників прокуратури та ДФС області, поблизу одного з населених пунктів Глибоцького району, посеред лісу, було виявлено мікроавтобус «Мерседес Спринтер», в якому знаходилося підготовлені до переправлення 101 ящик сигарет без марок акцизного збору.

Також минулої доби під час реалізації оперативної інформації прикордонники відділу «Селятин» Чернівецького загону та військовослужбовці, які прибули на посилення, за 100 метрів від лінії кордону виявили приховані 30 ящиків сигарет. Наразі майже 15 тисяч пачок сигарет передані до ДФС.

А учора за участі нещодавно прибулих до відділу «Селятин» резервів прикордонного відомства вдалося затримати понад 20 ящиків сигарет.

Так, під час посиленого патрулювання прикордонники помітили групу осіб із пакунками на плечах, які рухалися в бік кордону. Порушники, помітивши прикордонників, покидали свої ноші та вдались до втечі. У покинутих пакунках було понад 10 тисяч пачок сигарет. Наразі триває пошук власників залишених тютюнових виробів.

Схожий випадок стався дещо згодом на ділянці відділу «Красноїльськ». Там охоронцям кордону вдалося запобігти спробі незаконного переміщення 8 пакунків із сигаретами. Усі вилучені тютюнові вироби в подальшому будуть передані представникам ДФС у Чернівецькій області.

Крім того, за спробу переміщення до Румунії 50 пачок сигарет, які виявили у пункті пропуску «Порубне» прикордонники Чернівецького загону та митниці у 37-річного громадянина Росії вилучили і його вантажівку. Тютюнові вироби росіянин приховав у порожнині передньої панелі свого автомобіля. Вилучене авто було оцінено в один мільйон гривень. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси