В рамках операції «Мігрант» правоохоронці виявили на Одещині іноземців з порушенням правил перебування в Україні

НАЗАД
20 березня 2019 12:17

Правоохоронці Одещини продовжують спільні заходи по виявленню фактів незаконного перебування іноземців на території України.

Учора в рамках операції «Мігрант» спільною міжвідомчою групою у складі оперативних співробітників Південного регіонального управління Держприкордонслужби, прикордонників Білгород-Дністровського загону, представників Державної міграційної служби України та Національної поліції було проведено ряд заходів, спрямованих на виявлення нелегальних мігрантів, які знаходяться на території України з порушенням законодавства.

В результаті операції в селищі Степанівка, що на Одещині, виявлено двох громадянок Республіки Молдова, які перевищили терміни перебування на території України. На обох іноземок складено протокол за ч.1 ст. 203 КУпАП та винесено рішення  про примусове повернення в країну походження. 

Разом з тим до адміністративної відповідальності за ст.205 КУпАП притягнуто ще одну громадянку Молдови, яка надавала житло вищевказаним особам.

Ще одну громадянку Молдови, яка також перевищила терміни перебування та проживала в Україні без дозвільних документів, правоохоронці виявили в селі Шабо Білгород-Дністровського району. Її також притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про видворення з України.

Також спільною групою правоохоронців виявлено двох іноземців у місті Ізмаїл. Громадяни Молдови та Узбекистану теж перевищили термін перебування на території України. За порушення законодавства на обох чоловіків складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 203 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 гривень. Прийнято рішення щодо їх примусового повернення до країн походження.

До того ж у Вінниці в одному з помешкань правоохоронці виявили трьох громадянок Таїланду. Маючи інформацію про їхнє незаконне перебування в Україні, прикордонні оперативники також встановили, що громадянин України працевлаштував іноземок у власному ТОВ. 

У подальшому жінок доставлено до УДМС України у Вінницькій області, де їх було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП, накладено штраф 2000 гривень на кожну та прийнято рішення про примусове повернення в країну походження у 30-денний термін.

Окрім того, керівника ТОВ, де були працевлаштовані вищевказані особи, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 204 КУпАП та накладено штраф 1700 грн.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси