В рамках операції «Чисті руки» викрито чергового хабарника та зафіксовано більше 330 відмов від неправомірної вигоди

НАЗАД
23 серпня 2016 17:37

Державна прикордонна служба України системно продовжує комплекс заходів з протидії корупції та зловживанням серед персоналу. З цією метою у відомстві розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі заходи, до яких також залучаються мі

Державна прикордонна служба України системно продовжує комплекс заходів з протидії корупції та зловживанням серед персоналу. З цією метою у відомстві розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі заходи, до яких також залучаються міжнародні інституції та громадські організації.

Крім цього, з урахуванням нових загроз Держприкордонслужба розпочала операцію «Чисті руки», яка направлена на виявлення та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах. Крім того, від початку операції задокументовано більше 330 випадків, коли громадяни пропонували прикордонникам неправомірну вигоду. Відмітимо, що кількість відмов від хабарів постійно зростає, що досягається системною та послідовною роботою, яка проводиться з персоналом відомства.

Однак трапляються і нечисті на руку охоронці кордону, яких виявляють офіцери внутрішньої та власної безпеки прикордонного відомства у взаємодії з іншими правоохоронними органами для притягнення до відповідальності.

Так, сьогодні у пункті пропуску «Серпневе» в рамках реалізації кримінального провадження, офіцерами відділення внутрішньої безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону спільно з співробітниками ГВ БКОЗ УСБУ в Одеській області та Військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону проводилися слідчі дії. За попередніми результатами яких встановлено, що військовослужбовець відділу «Підгірне» Білгород-Дністровського загону  отримав неправомірну винагороду у розмірі 1500 гривень від громадянина Республіки Молдова за не притягнення його до адміністративної відповідальності та безперешкодний пропуск на територію України.

За даним фактом слідство триває.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси