В пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники виявили осіб, які перетнули кордон в закритому пункті пропуску «Ізварине»

НАЗАД
03 грудня 2016 10:15

Сьогодні в пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники Харківського загону виявили 4 громадян України, які перетнули українсько-російський кордон в закритому пункті пропуску «Ізварине».

Сьогодні в пункті пропуску «Гоптівка»  прикордонники Харківського загону виявили 4 громадян України, які перетнули українсько-російський кордон в закритому пункті пропуску «Ізварине».

З метою перевірки інформації, щодо можливої протиправної діяльності окремих перевізників, пов’язаної з переміщенням пасажирів з тимчасово окупованих територій Луганської області через територію Росії до Харкова, оперативними співробітниками прикордонного відомства проводилося опитування пасажирів автобусу «Сетра», який прямував до України. В ході співбесіди правоохоронці виявили 4 громадян України, 1970, 1993, 1994, 1995 років народження, які стверджували, що вони прямують з різних міст, розташованих на тимчасово окупованих територіях Луганської області та перетинали кордон на вказаному автобусі в закритому рішенням Кабінету Міністрів України пункті пропуску «Ізварине».

Водії зазначеного автобусу, також громадяни України, факт перетину кордону в закритому пункті пропуску «Ізварине» заперечили та наполягали на перевезенні пасажирів з м. Ростов на Дону. Однак перевіряючи документи, які дають право на здійснення міжнародних перевезень, оперативники встановили, що маршрутний лист автобуса не відповідає фактичному напрямку його руху, що вказує на його можливу підробку.

За даним фактом прикордонниками проінформовано відповідні правоохоронні органи. Стосовно 4 громадян, які прямували з тимчасово окупованих територій, складено протоколи про адміністративне правопорушення за незаконне перетинання державного кордону України, а відносно використання водіями можливо підробленого маршрутного листа до Дергачівського відділення поліції в Харківській області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 358 КК України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси