В прикордонному відомстві пройшов навчальний тренінг з експертного дослідження документів

НАЗАД
24 вересня 2016 12:06

У рамках двостороннього співробітництва між Державною прикордонною службою України та Федеральною поліцією Федеративної Республіки Німеччини відбувся тренінг з експертного дослідження паспортних документів. Він проходив протягом тижня за підтримки посольс

У рамках двостороннього співробітництва між Державною прикордонною службою України та Федеральною поліцією Федеративної Республіки Німеччини відбувся тренінг з експертного дослідження паспортних документів. Він проходив протягом тижня за підтримки посольства ФРН в Україні на базі Головного експертно-криміналістичного центру прикордонного відомства.

Тренінг проводився начальником відділу дослідження документів Федеральної поліції в аеропорту Франкфурта-на-Майні головним комісаром поліції Клаусом Зайбертом.

У тренінгу взяли участь експерти Головного експертно-криміналістичного центру, а також фахівці другої лінії контролю Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

Метою тренінгу було підвищення професійного рівня персоналу Державної прикордонної служби України з експертного дослідження паспортних документів громадян країн світу.

Зокрема, вивчалися зразки паспортних документів ЄС, види та способи їх захисту, способи та методи підробок, які застосовуються при їх фальсифікації, а також порядок їх розпізнавання та виявлення.

Учасників тренінгу ознайомили з порядком проведення контролю першої і другої лінії в міжнародному аеропорту Франкфурт-на-Майні. Крім того, відбувся обмін досвідом з проведення експертиз документів, які здійснюють фахівці Федеральної поліції Німеччини та Держприкордонслужби України.

Наприкінці тренінгу 11 фахівців Державної прикордонної служби, що приймали участь у тренінгу, отримали відповідні сертифікати.

Показовим стало те, що в час проведення тренінгу під час прикордонного контролю в міжнародному аеропорту «Бориспіль» фахівцями ОКПП «Київ» було викрито чоловіка, який використовував паспорт Румунії, що мав ознаки підробки. Виявлені ознаки саме були доведені прикордонникам під час заходу. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси