В Овідіополі відкрили меморіальну дошку воїну-прикордоннику старшому матросу Євгену Колісниченку

НАЗАД
08 квiтня 2017 12:20

Учора у школі міста Овідіополь на Одещині було відкрито пам’ятну меморіальну дошку, присвячену воїну-прикордоннику старшому матросу Євгену Колісниченку.

Учора у школі міста Овідіополь на Одещині було відкрито пам’ятну меморіальну дошку, присвячену воїну-прикордоннику старшому матросу Євгену Колісниченку.

Після навчання в школі Євген закінчив Білгород-Дністровський морський рибопромисловий технікум, і тоді вже зробив ще один свідомий крок до юнацької мрії про море – пішов на службу за контрактом в Одеський загін Морської охорони.

З дитинства його душа лежала до техніки. Все, що потребувало ремонту, довірялося Женіним умілим рукам і за його майстерним велінням починало злагоджено працювати. Вправний механік на морі – запорука безпеки походу. В загоні йому довірили проявити себе одразу на кораблі «Поділля». Той, хто так вирішив – не помилився. Євген з готовністю виконував накази, не боявся навантажень. А тому, коли формувалися підрозділи для посилення охорони кордону на буремному Сході нашої країни, Євген добровільно направився для посилення охорони контрольно-пропускного пункту «Довжанський». Влітку 2014-го разом з іншими прикордонниками потрапив в оточення. Під час виходу з «котла» українську колону кілька разів обстрілювали з території Росії. 7 серпня 2014 року Євген Колісниченко загинув при виконанні службового завдання, буквально на останніх метрах прориву за 10 кілометрів до безпечної зони… Він став першим овідіопольцем, через загибель якого війна чорним крилом зачепила затишне південне містечко.

Ініціативу навчально-виховного комбінату – гімназії № 2, де вчився загиблий захисник Батьківщини, щиро підтримали волонтери Овідіополя та Коростишева, зусиллями яких було виготовлено мармурову пам’ятну дошку. «Це сумна але важлива згадка для всіх! Для старих та малих, хто ходить сходами до храму знань! Це приклад гідного служіння Вітчизні та пам’ятка для поколінь!», - зазначила в своїй промові  Голова громадської організації матерів загиблих воїнів в Одеській області Валентина Антипова.

З нагоди сумної але урочистої події волонтери запросили з різних районів Одещини родини воїнів, які загинули в зоні АТО. Військовий капелан Андрій Ляшик, виступаючи перед присутніми, зауважив, що єднання важливе як в щасливу мить, так і в горісну днину. Адже саме в єднанні сила народу, незламне прагнення до свободи та міцний захист від будь-яких ворогів. А також передав родинам загиблих бійців медалі "За жертовність та любов до України", якими посмертно Українська православна церква Київського патріархату нагородила захисників рідної землі.

Учні НВК-гімназії з великою любов’ю та старанністю приготували для всіх присутніх ліричні патріотичні літературно-музичні номери. А для побратимів Євгена Колісниченка, його бойових товаришів з Одеського загону морської охорон, -  невеличкі сувеніри із символами української державності та суверенітету.

І навіть рясний дощ, що у світле свято Благовіщення хвилями наносили сумні хмари, присутні сприймали як сльози неба за загиблими синами України.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси